10 jótanács a hatékony klímához

Bejegyzés dátuma: Szerző:

Érdemes a hűtendő épületet fákkal is körbevenni, amelyek védenek a napsugárzástól, azáltal a klíma hatékonyabb lehet1. A helyiségeket felmelegítő energia legnagyobb része közvetlenül a Napból érkezik. A házat árnyékoló fák képesek ennek az energiának akár a nagy részét is felfogni, így a ház körüli lombhullató fák ültetése nagyon gazdaságos és megtérülő megoldást jelenthet a klimatizálás szempontjából. Egyes tanulmányok szerint az árnyékban lévő klímák akár 10%-kal kevesebb energiát is fogyaszthatnak.

2. Az épületek üvegeinek redőnnyel történő eltakarása, illetve hővisszaverő fóliázása a beérkező hő nagy részét képes kívül tartani, így a helyiség nem melegszik fel túlzott mértékben. Ezáltal a klímák üzemeltetési költsége is alacsonyabb lesz. Léteznek hővédő hálók is, melyek nem az üvegre, hanem az üveg elé, szúnyogháló szerűen vannak felszerelve. Ezek előnye, hogy a hőt (és a bogarakat) úgy képesek kint tartani, hogy az ablak akár nyitva is lehet.

3. Állítsa a klímát szokásaihoz. Amikor otthon van, vegye a hűtést alacsonyabb értékre, de amikor elmegy otthonról állítsa a hőmérsékletet kicsit magasabbra. Ezzel akár 5–15% energiát is megtakaríthat.

4. Mozgassa a levegőt a házban. Akár ventilátorral, akár kinyitott ablakokkal. A levegő mozgása segít a bőr felületéről elpárologtatni az izzadtságot, ezáltal hűti a testet.

5. A főzéssel és sütéssel nem melegítsük tovább a helyiség hőmérsékletét. Használjuk inkább a mikrohullámú sütőt vagy együnk hideg salátát. Ha nagyon muszáj főznünk, azt lehetőleg este csináljuk. A meleg levegőt pedig minél gyorsabban – szellőztetéssel vagy elszívó ventilátorral – távolítsuk el a helyiségből.

6. Figyeljünk oda a klíma karbantartására, főleg a szűrők tisztán tartására. A koszos, eltömődött szűrőn kevesebb levegő képes keresztüláramlani, ezáltal romlik a levegő tisztasága, illetve a klíma hatékonyság is. Ez pedig több pénzünkbe kerül.

Klíma energiahatékonyság hűtés és fűtés üzemmódban7. Vásárláskor mindenképpen legyen szempont a klíma energia-hatékonysága. Amennyiben ez nincs feltüntetve egy egyszerű képlettel kiszámolhatjuk és az alábbi táblázatból leolvashatjuk az értéket.
A képlet: teljesítmény / áramfelvétel (Pl.: hűtés teljesítmény = 2,5 kW és az elektromos teljesítmény felvétel = 0,530 kW => 2,5/0,530 = 4,717 W/W, ez pedig a táblázat szerint az A kategóriába esik).

8. Állítsuk a klíma ventilátorának sebességét (ha lehet) magas fokozatba, kivéve nagyon párás napokon. Ekkor alacsony fokozatba kell kapcsolni. A klímán lassan keresztüláramló levegőből több pára képes kicsapódni, ezáltal komfortosabbá téve otthonát.

9. Ne engedje, hogy a helyiség túlzottan felmelegedjen, mert a klíma nem képes rövid időn belül a lehűteni, ilyen esetekben hosszabb idő szükséges.

10. Amennyiben több klíma van a házban / irodában érdemes mindegyiket üzemeltetni a hatékony eredmény érdekében. Általában nem jelent jó megoldást, az sem, ha szakaszosan, esetleg felváltva működnek a berendezések.


Ezt is olvassa el!
• Tetőteret szeretnék klimatizálni
• Több helyiséges irodát szeretnék klimatizálni
• Egy szobát szeretnék klimatizálni
• Lakást / házat szeretnék klimatizálni


 

Klíma ajánló

Fisher Summer klíma

Fisher Summer klímaA Fisher Summer klíma legfontosabb tulajdonságai közé tartozik, hogy a kiváló hűtés és fűtés mellett gondoskodik a megfelelő levegőminőségről is, illetve mindezt energia-hatékonyan, DC inverteres klíma kivitelben teszi.

Fisher padlóra állítható oldalfali split klíma

Fisher padlóra állítható oldalfali klíma

Tetőterek, illetve speciális helyiségek klíma megoldása lehet. Elsősorban olyan helyekre ajánljuk, ahova az oldalfali, illetve a kazettás klíma nem szerelhető be. Ezen helyiségek hűtésére és fűtésére is kiváló alkalmas megoldás. Háromféle modell 3,5 – 7 KW teljesítményig.

Fujitsu LM inverter klíma

Fujitsu LM klíma

Az energia hatékony klíma tökéletes komfortot biztosít, legyen szó hűtésről vagy fűtésről. Ugyanakkor a beépített levegőszűrőknek köszönhetően a levegő friss és tiszta marad. Négyféle modell 2 – 4 KW teljesítményig.

Klímát szeretnék, érdeklődöm vagy ajánlatot kérek – KLIKK IDE ►

One Reply to “10 jótanács a hatékony klímához”

  1. albaker

    A férjemnek és nekem nagyon rossz volt a hitük, amikor mélyen belegondoltunk a pénzügyi jogászokba, hogy milyen mértékben csődöt kértünk, kevés vagy semmilyen pénzünk volt ahhoz, hogy a lányunkat emily egy kollégiumba küldjék, amit nem engedhettünk meg. Irányítjuk a fizetésnapokat (kölcsöncégeket), amelyek segítettek az olyan embereknek, mint mi, jelzáloghitel-változásokhoz. Minden cég, akivel kapcsolatba lépett, egy korábbi, 1000 dolláros és 2000 dolláros díjat akart, amit nem engedhettünk meg. Mert azt hittük, hogy nem reménykedünk abban, hogy eladjuk vagy elveszítjük otthonát a bezárásával. Aztán találkoztam egy helyi magazinnal, és a fedél egy Loan Bonding Corporation volt. A három fő lépés; 1. Ön elektronikus jelentkezést nyújt be. E-mail: albakerloanfirm@gmail.com 2. Adja meg a megfelelő azonosítási eszközt arról, hogy állampolgára személyazonosító igazolványt vagy vezetői engedélyt és bankszámlaadatait tartalmazza-e. 3. A kölcsön feldolgozása, jóváhagyása és továbbítása. A hosszú történet lerövidült, 4 százalékos fix kamattal és módosított kifizetésekkel módosították a hitelt. A diákjaiknak is megadták a lányaikat, hogy elvégezzék a kollégium teljes fizetést. Dolgoztunk Lasson kölcsönével, aki figyelmeztetett minket az egész világ fejlődéséről. minden papírmunkát, telefonhívást stb. tett. Mindent megtettek, és kapott egy kölcsönt, amit elfogadunk. Amikor elfogadom a hitel feltételeit, és elküldtem a bankom részleteit, megfizetett árat fizettem ezekért a szolgáltatásokért. Nem tudtuk volna olyan egyszerű és megfizethető árut szerezni, mint tudásunkkal az átalakulás folyamatán keresztül. Nem volt időm megköszönni, ezért KÖSZÖNÖM! Nem kérhettem volna jobb csapatot. Naprakész a refinanszírozás. A legmegfelelőbb az Ön számára, jelzáloghitel mozgatása Ha problémánk van velünk, vegye fel a kapcsolatot egy hitelintézeti társasággal. Működhetnek. Tisztelettel: Timothy és Maria Elfogadva 2017. november 22-én Columbusban, GA

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − 14 =