2050-ig 100%-ban megújuló energiaforrásokra áll át az LG

Az LG Electronics (LG) közzétette, hogy fenntarthatósági stratégiájának részeként 2050-ig teljesen átáll a megújuló energiaforrások használatára. Az LG friss fenntarthatósági riportjában megjelent célkitűzés a cég Zero Carbon 2030 nevű korábbi kezdeményezését egészíti ki, ahol az LG ígéretet tett arra, hogy 2030-ig a 2017-es volumen felére csökkenti a gyártásból fakadó szén-dioxid-kibocsátást, a újabb kibocsátással egyenértékű ellentételezési kvótákkal mindazonáltal eléri az egész karbonsemlegességet.

Az átalakítást régiónként, Észak-Amerikával kezdve valósítja meg a cég, ahol minden irodát és gyártási lokációt egy éven belül megújuló energia hajtja ezt követően. Koreán kívüli egységeiben az LG célja az, hogy a gyárak villamosenergia-szükségletének 50 százalékát négy éven belül megújuló energia fedezze.

A célkitűzés átfogó elérése összetett stratégiai megközelítést igényel, aminek éppúgy része a nagy hatékonyságú LG napelemek használata az épületekben, mint az olyan energiavásárlási megállapodások kidolgozása, amelyek révén közvetlenül a szállítóktól szerezhető be a villamosenergia, vagy a megújuló energiatanúsítványok, más néven zöld címkék (REC) használata. A stratégia része ezenkívül az LG saját piacán, Koreában megvalósuló Green Premium programban való részvétel, amely garantálja a tiszta energia beszerzését közvetlenül a Koreai Villamos Művektől (Korea Electric Power Corporation, KEPCO).

Az LG pillanatnyilag 3,2 MW teljesítményű napelemmodulokat telepít az indiai Noidában látható gyártelepén, amely az LG helyi adminisztratív centrumának áramellátását is biztosítja ezután. Ez a bővítés az úgynevezett tiszta fejlesztési mechanizmus (Clean Development Mechanism, CDM) projekt részeként valósul meg, amely biztosítja, hogy az LG az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye (UNFCCC) alapján hitelesített kibocsátáscsökkentési krediteket kapjon.

„Hitvallásunk, amely alapján jobb életet szeretnénk teremteni az emberek részére, új tartalmat nyer az LG megújuló energiára történő átállásával és karbonsemlegességi kezdeményezésével” – mondta Park Pyung-gu, az LG biztonságtechnikai és környezetvédelmi divíziójának elnöke. „Az újítás nem korlátozódhat a laboratóriumokra – újításra van szükség a gyárakban, üzemekben is. Napjaink gyártóinak egyszeri lehetőségük van arra, hogy olyan világot teremtsenek a következő generációnak, amit tanácsos örökölni. Mi az LG-nél komolyan vesszük ezt a felelősséget.”