A BMW Group a virtuális valóság kiaknázásával tervezi meg tömegtermelési hálózata leendő munkaállomásait

A sorozatgyártásban alkalmazott rendszerek, struktúrák és folyamatok háromdimenziós digitalizálásával az egyes munkaállomások közti kooperáció az összes régebbinél gyorsabbá és rugalmasabbá válik.

A BMW Group tömegtermelési hálózatában a virtuális valóság egyre nagyobb jelentőséggel bír. Egy-két hónappal a modern BMW 3-as széria müncheni sorozatgyártásának beindítása előtt a vállalatcsoport digitális tervezéssel munkálkodó mesterei a tömegtermelési hálózat az összes rendszerét, struktúráját és folyamatát bedigitalizálták a virtuális valóságba. A modern műszaki megoldás kiaknázásával például a műszerfal előzetes, integrálás előtti összeszerelési folyamata is egyszerűbbé vált. Az alkotmányok, rendszerek, logisztikai megoldások, összeszerelési fázisok és munkaállomások digitalizációjának hála a BMW Group egész tömegtermelési hálózata a virtuális valóságba is felkerült, amely mindent összevetve az összes régebbinél gyorsabb és rugalmasabb háromdimenziós módosításokat, fejlesztéseket és teszteléseket biztosít.

„A virtuális valóságnak betudhatóan sebesen és eredményesen tudtuk fejleszteni a műszerfal előszerelési folyamatát, az időigényes, sokszor kényszeresen megismételt próbainstallációkra mindent összevetve többé nem lesz szükség. A különféle részlegeket képviselő specialisták – a logisztikai szakértőktől kezdve, a digitális tervezéssel munkálkodó mestereken keresztül, egészen az egyes munkaállomásokon dolgozó munkatársakig – ezenkívül már a kiindulási fázisokban képesek lesznek a virtuális térben kidolgozni a legjobb megoldásokat, amely az egész csapat részére roppantul meghatározó hozzáadott értékkel bír. Az modernizált modern műszaki megoldás által egyre átláthatóbbá, rugalmasabbá és gyorsabbá válunk” – nyilatkozott Matthias Schindler, a BMW Group tömegtermelésben alkalmazott virtuális tervezésekért felelős részlegének vezetője.

Amióta a vállalatcsoport digitális tervezéssel foglalatoskodó mesterei bedigitalizálták a virtuális valóságba a műszerfal előzetes, integrálás előtti összeszerelési folyamatát, a kiváltképp összetett elem tömegtermelése hátráltató tényezőktől mentessé, gyorsabbá és az összes régebbinél gördülékenyebbé vált. Az azonos adatok és szoftverek használatának betudhatóan a sorozatgyártási hálózat egyre több részlege és munkaállomása gyorsabbá, s ezáltal hatékonyabbá válik. A modern műszaki megoldás szerény használhatóságával a szakértők szélsebesen és gond nélkül integrálhatják a virtuális valóságot az egyes tömegtermelési folyamatokba, az újítás ezáltal már egészen a kiindulási fázisoktól a szaktudás szolgálatába áll. A különféle részlegeket képviselő mesterek mindössze egy rövid ismertető után, mindenféle specifikus továbbképzés nélkül képesek kiaknázni a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket, míg a számítógépes program a háttérben összetett számításokat végez és valós időben képezi le a digitális térben látottakat.

A digitális tervezés területén újító modern műszaki megoldás alapja a háromdimenziós digitalizálás. Az elmúlt évek alatt a BMW Group kivételes háromdimenziós szkennerekkel és nagyfelbontású kamerákkal, milliméterre precízen bedigitalizálta gyárépületeit, ezt követően a tömegtermelési hálózat ezáltal létrejött háromdimenziós képét egy úgynevezett felhődiagramban terjesztette ki. Az létesítmények időigényes, manuális digitalizálására többé nincs szükség. Átalakítások előtt, ezenfelül a leendő munkaállomások és összeszerelési csarnokok megtervezésekor a BMW Group egyes részlegei a virtuális valóságban helyezhetik fel és keresztül a polcokat, a tároló konténereket, a szállítórobotokat és újabb csaknem ötven strukturális elemet, még mielőtt a valóságban bármit is módosítanának.