A levegőt is tisztítja az LG új okoslégkondija

Átlagosan napjaink 85-90 százalékát a négy fal közt töltjük, így a beltéri levegő kedvező minősége kiemelten releváns az egészségünk megőrzése szempontjából. Ehhez nyújt ergonomikus és okos megoldást az LG Electronics legfrissebb, léghűtést és légszűrést nemkülönben biztosító légkondicionálója. A DUALCOOL & PURE optimális hőmérséklet biztosítása mellett képes kiszűrni a porszemeket, egyes kórokozókat is az otthoni levegőből. A mobilalkalmazásból is irányítható konstrukció már Magyarországon szintén rendelkezésre áll.

Első hallásra valószínűleg meglepően hangzik, de egyes ártalmas légszennyező anyagok a belső terekben magasabb koncentrációban lehetnek jelen, mint odakint, vagyis egy átlagos forgalmú települési utca levegője adott esetben akár tisztább lehet, mint a nappalinkban belélegzett levegő. Sőt, hogy a legtöbb kültéri szennyezőanyag behatol az otthonunkba, a dohányzás, a főzés, a gyertyák vagy füstölők használata, a tisztítószerek, az építkezéshez szükséges anyagok, a bútorok, lakástextíliák illetve egyéb berendezési eszközök, számítógépek által kibocsátott káros vegyi anyagok, a penész és a poratka-ürülék mind rontják a levegő minőségét. E tényezők folytán az EU Együttes Kutatóközpontja (Joint Research Center, JRC) alapján a beltéri levegő akár kétszer olyan szennyezett lehet, mint a kültéri. Ennek köszönhetően a beltéri levegő optimális minőségének biztosításában egyre fontosabb szerepet kapnak a haladó szellemű légtisztító- és klímaberendezések.

Az LG keskeny és trendi kialakítású DUALCOOL & PURE készüléke képes a levegőből kiszűrni még az 1 mikrométer nagyságú porszemeket, kórokozókat is. A gépezet automata érzékelője folytonosan figyeli a fölöttébb finom porszemcsék és kórokozók koncentrációját és négy színnel jól láthatóan mutatja is digitális kijelzőjén, ha otthonunk levegője nem hozzáillő minőségű. Ugyanezen a monitoron mindemellett megszakítás nélkül felügyelhetjük az energiahasználatot is. A mindenre kiterjedő önműködő tisztítás szerepkör gátolja a baktériumok felhalmozódását és a penész kialakulását a hőcserélőn, ezáltal azonkívül, hogy biztosak lehetünk abban, hogy egészséges levegőt lélegzünk be, a klímát is ritkábban kell tisztítanunk. A komfortos alvás üzemmóddal ideális körülményeket teremthetünk a pihenéshez: a légáram ezzel a funkcióval csak közvetetten és enyhébb mértékben ér minket, az eszköz ugyanakkor hét óra után automatán ki is kapcsol, ezáltal tetejébe, hogy reggel garantáltan kipihenten ébredünk ezt követően, az éjszakai klímahasználat kellemetlen mellékhatásait is elfelejthetjük.

A modern DUALCOOL & PURE wifis modell, ami azt jelenti, hogy az LG ThinQ nevű mobilalkalmazásból is irányítható. Az appal a napirendünkhöz illeszthetjük klímánk üzemelését: előre beállíthatjuk, hogy melyik napszakban milyen hőmérséklet legyen a lakóhelyben, hogy milyen üzemmódot kedvelünk ráadásul, hogy mennyi ideig szeretnénk egy alkalommal működtetni a szerkezetet, ezáltal nem kell folyamatosan végignyomkodnunk a beállításokat. Heti rendszert is kialakíthatunk példának okáért azért, hogy folyamatosan kellemesen hűvös lakóhelybe érkezhessünk meg a nyári munkanapok után.

Az LG masinák teljesítményét egy úgynevezett kettős inverteres kompresszor adja, amely csendes, energiatakarékos és megbízható működést garantál – mindezt az is igazolja, hogy a vállalat 10 év garanciát ad rá. Az inverteres kompresszor titka, hogy a kívánt hőmérséklet fenntartása érdekében szakadatlan szabályozza a kompresszor fordulatszámát, ezzel mindazonáltal a szüntelen megfelelő lesz a teljesítmény – mindent összevetve lesz alacsonyabb az energiafogyasztás is, mégpedig akár 70 százalékkal úgy, hogy mindeközben a légkondicionálónk akár 40 százalékkal gyorsabban hűti le vagy fűti fel a helyiséget, mint egy nem inverteres klíma. Ha biztosra akarunk menni, a ThinQ alkalmazással az energiafogyasztást és a konstrukció üzemelését is felügyelhetjük távolról