A LUMI-val együttműködésben fejleszti tovább okosotthon-megoldásait az LG

Szándéknyilatkozatot írt alá az LG Electronics (LG) és az IoT- és okosotthon-megoldásokat kínáló LUMI United Technology. A két cég célja egy olyan ökoszisztéma létrehozása, amely a készülékek alapszintű irányításán túlmutatva még teljesebb otthoni IoT-környezetet nyújt a fogyasztóknak. Az kooperáció olyan nagy tudású szenzorokat alkalmazó újítások kifejlesztésére fókuszál ezután, amelyek képesek észlelni a beltéri környezet jellemzőit, példának okáért a páratartalom és a hőmérséklet változását vagy az ajtók mozgását.

A LUMI fejlett Aqara szenzortechnológiájával felszerelt LG szerkezetek nemcsak a háztartás energiatakarékosabbá tételét szolgálják, de segítenek az otthonokat komfortosabbá és biztonságosabbá is tenni. Az ökoszisztémába kapcsolt Aqara érzékelőt a kívánt hőmérsékletre állítva az LG légkondicionáló készüléke önműködően szabályozza a beltéri klímát, egy nyílászáróra szerelt, rendszerbe kapcsolt szenzorral mindazonáltal a felhasználó értesítést kaphat arról, ha az LG klíma működtetése közben valaki kinyitotta az ablakot.

A 2019-es, berlini IFA vendégei személyesen, életszerű helyzetekben is kipróbálhatják a két társaság együttes okosotthon-ökoszisztémájának gyakorlati előnyeit. Az LG kiállítási standján idén a LUMI technológiáját alkalmazó LG páramentesítő is bemutatkozik, amely a levegő páratartalmának szabályzásával tartja korrekt állapotban a ruhaneműket. A standon az LG WK7 típusú okos hangszórója ugyancsak helyet kap, amely egy Aqara LED izzóhoz összekötve a „Cinema Mode” hangparancsra nyomban megváltoztatja a szoba megvilágítását.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a LUMI-val dolgozhatunk és, hogy a 2019-es IFA látogatóinak mutathatjuk meg első alkalommal legkorszerűbb okosotthon-megoldásainkat” – mondta Ryu Hye-jung, az LG háztartási elektronikai üzletágának okosotthon-megoldásokért felelős cégvezetője. „E stratégiai partnerség révén a felhasználók szempontjából igazán kardinális területeken fejleszthetjük okosotthon-ökoszisztémánkat, és kiterjeszthetjük okos otthoni megoldásainkat az okos települések és objektumok szintjére is.”