A most bemutatott 2018-as Nissan LEAF lett a „2018-as év zöld gépjárműje”

A mostani, 2018-as Nissan LEAF, a Föld leginkább közkedvelt elektromos gépjárműje kapta meg a „2018-as év zöld gépkocsija” díjat a New York-i Internacionális Autókiállításon. A LEAF a Nissan Intelligent Mobility jövőkép ikonja. A Nissan Intelligent Mobility a cég válasza a gépkocsik meghajtásával, vezetésével és társadalmi integrációjával kapcsolatos kérdésekre.

A Nissan LEAF az első teljesen elektromos gépkocsi, mely megkapta az elismerést a kategória 2016-os életre hívása óta. A LEAF most a 2018-as modellévre egész egészében korszerűsödött. A nagyobb hatótávolsággal1, új dinamikus megjelenéssel és a legfrissebb Nissan Intelligent Mobility funkciókkal (ProPILOT, e-Pedal, vészfék asszisztens stb.) érkező új Nissan LEAF már megnézhető a bemutatótermekben.

„Fölöttébb büszkék vagyunk arra, hogy a Nissan LEAF 2010-es bemutatása óta immáron nagyjából 320 000 zéró emissziós elektromos járművet juttattunk az utakra az egész világon, és a föld minden pontján hozzájárultunk a ökológiai lábnyom csökkentéséhez” közölte Daniele Schillaci a zéró emissziós járművek és áramforrás üzletág átfogó marketingért és értékesítésekért felelős alelnöke, és a Nissan Motor Co., Ltd. japán, ázsiai és óceániai vezetői tanácsának elnöke. „Megtisztelő, hogy a nagyra becsült zsűri elismerte munkánkat, és büszkén folytatjuk Nissan Intelligent Mobility jövőképünk megvalósítását.”

A kategória öt nevezettje közül végül a 2018-as Nissan LEAF – az egyetlen elektromos induló – került ki győztesen. A zsűri tagja a kiválasztás esetén a járművek egész környezetre gyakorolt hatását, beleértve azok kipufogón keresztüli károsanyag kibocsátását és üzemanyag-fogyasztását vették figyelembe a végső győztes kiválasztása esetén.

2011-ben a NISSAN LEAF előző generációja kapta az „Év gépjárműje” díjat, és attól fogva is az egyetlen elektromos jármű, mely a díj 14 éves története esetén kiérdemelte azt.

A 2018-as Nissan LEAF-fel és a egész Nissan modellválasztékkal kapcsolatosan a nissan.hu oldalon talál bővebb információt.