A Nissan legkeményebb pickupjával nyújt támogatást megtisztítani Európa legeldugottabb partjait a műanyaghulladékoktól

A Nissan legkeményebb pickupja önkéntesként tűnik fel egy új filmben – a film a 2018-as Óceánok Világnapjára készült, és azokat a közösségi hősöket ünnepli, akik felveszik a küzdelmet a partokon összegyűlő műanyaghulladékkal szemben.

A filmben a Navara OFF-ROADER 32 egy a kampányban résztvevő apa-lánya pároshoz csatlakozik, hogy segítse őket a legnagyobb kihívást tartogató parttisztító projektjük alatt.

Évente több mint nyolcmillió tonna műanyag kerül a Föld óceánjaiba, és ez katasztrofális hatással van a tengeri élővilágra, a halászati vállalkozásokra és a turizmusra.

Ezen a nyári hónapokban a Nissan arra kéri az európai közösségi csoportokat, hogy nevezzenek meg nehezen elérhető helyeket, tudniillik a Navara pickupok már készen állnak a feladatokra. Mindemellett, arra bíztatja európai munkavállalóit, hogy vegyenek részt a vállalat saját, Days of Change nevű programjában és csatlakozzanak a helyi partok megtisztítását célzó projektekhez, ahol csak lehetőségük van rá.

A projekthez az inspirációt egy tengerbiológiai szakember, Emily Stevenson és édesapja Rob által hozott létre közösségi csoport, a Beach Guardian adta, amely a közösségi médiában jelentetett meg segítségkérést.

Otthonukhoz közeli partokat tisztítanak meg a műanyaghulladéktól, ellenben nehézséget okoz számukra az eldugott helyek megközelítése, és családi gépkocsijuk nem alkalmas a nehéz feladatok elvégzésére.

A Nissan felajánlotta nekik a modern Navara OFF-ROADER AT32 változatát, mely magasra épített szívócsővel van felszerelve, és a legextrémebb terepek leküzdésére tervezték. Hozzájárulásával a Beach Guardian-csapat elboldogult a sziklás terepen is, és olyan hulladékokat is eltávolított, mint a mélyen a homokba ágyazódott műanyaghálók.

Ken Ramirez, a Nissan Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke hangoztatta: „A Navara OFF ROADER AT32 példás társa a Beach Guardiannek. Megvalósításának hála képes megbirkózni a legnagyobb kihívást jelentő körülményekkel is, mint a nedves homok vagy a sziklák, azonfelül magasan kivezetett szívócső támogatja haladását a vízben, ennek értelmében ideális társ a nehezen megközelíthető partokon végzett munka esetén.”

Kijelentette még: „Közösségünk olyan hősei, mint amilyen Emily és Rob, saját szabadidejüket áldozzák a változás érdekében és mindannyiunk részére inspirációt jelentenek.”

A Beach Guardian elgondolása a 21 éves Emily és az 50 éves Rob fejéből pattant ki. Már 10 éve gyűjtik a szemetet Cronwall partjainál, az Egyesült Királyságban Miután felismerték, hogy a műanyagok okozta probléma egye súlyosbodik – és csak önkéntesek valóságos hadseregével küzdhető le – úgy döntöttek, hogy életre hívnak egy közösségi csoportot.

Rob kijelentette: „Azok a partok, amerre az emberek kijárnak fagyizni és homokvárat építeni gyermekeikkel, csak a probléma egy részét jelentik. Jó néhány az olyan, nehezen megközelíthető és rejtett partszakasz, ahova eljutni még az önkéntesek részére is kihívás, amellett ahol szükség lenne kifogástalan eszközre a nagyobb eszközök mozgatásához.”

Rob közölte még: „Javarészben családi autóinkat és a saját magunk gyártotta eszközöket használjuk. „A Nissan OFF-ROADER AT32 segítsége nélkül soha nem lettünk volna képesek kiszabadítani az évek óta a homokba temetett hálókat.”