A Volkswagen Berlinben elindította WeShare elektromos autómegosztó szolgáltatását

A Volkswagen belép az egyre növekvő autómegosztási szektorba. A WeShare kezdi meg üzemelését Berlinben. Az 1500 e-Golf járművel a Volkswagen márka 100% -os elektromos flottát állít az utakra, és minden járművet zöld árammal üzemelteti. Ezeket újabb 500 e-up! gépjármű fogja követni a jövő év elején és a Volkswagen új, teljesen elektromos ID. 3-as első darabjai, melyet 2020 centrumában vezetnek be. A WeShare egy „free-floating” rendszer bérleti állomások nélkül, és digitálisan működtethető egy alkalmazáson át. A WeShare, kezdetben Prágába, a Škoda-val, ezután Hamburgba történő bővítését 2020-ra tervezik.

„A WeShare segédkezésével a felhasználók igényeinek kielégítésére személyre szabott autómegosztást kínálunk: gond nélkül felhasználható, 100 százalékban elektromos üzemmód, zöld energiával” – mondta Christian Senger, a Volkswagen Digital Car & Services igazgatósági tagja. „Egy ilyen következetes, széles kínálattal kiemelkedünk a versenyből. Kiemelkedően jó helyzetben vagyunk, hogy részt vehessünk a bővülő autómegosztási piacon.”

Kezdetben a WeShare szolgáltatási kiterjedése csaknem 150 négyzetkilométert fed le – a városközpontban és a település vonatgyűrűjén túl. Később a flotta bővítésével a lefedettségi tájék is bővülni fog. A rendszer bevezetésekor az ügyfelek 19 eurocent / perces vonzó tarifát élvezhetnek. Regisztrációs és a repülőtéri díjakat sem alkalmaznak. Szeptembertől kezdődően a három kategória tarifái 29 cent átlagos percenkénti áron kerülnek felszámításra.

Az ügyfeleknek okostelefonnal és hitelkártyával kell rendelkezniük, minimum 21 évesek legyenek, továbbá legalább egy éve rendelkezzenek jogosítvánnyal, és legyen Németországban bejelentett lakcímük.

A WeShare a berlini nyilvános töltőhálózaton tölti flottáját, beleértve az újonnan megalakított töltőpontokat az élelmiszer-kiskereskedők, Lidl és Kaufland 70 üzleténél. A Volkswagen nemrégiben partnerségi megállapodást kötött a Schwarz-csoport cégeivel annak érdekében, hogy biztosítsa az elektromos flotta üzemelését, és az e-mobilitás keretein belül továbbfejlessze a töltő infrastruktúra terjeszkedését a nyilvános helyeken.

A rendszer elindítását követően a WeShare járműveket a WeShare szervizmunkatársai gyűjtik és töltik, ha az áramforrás töltöttségi szintje alacsony. A későbbi műveletek alatt a felhasználók ösztönzőket kapnak ezután a járművek önálló feltöltésére.

A WeShare hozzájárulásával a Volkswagen vonzó mobilitási szolgáltatást nyújt a „Volkswagen We” rendszer részére. A németországi autómegosztó felhasználók száma 2010-ben 14-szeresére növekedett. 2010-ben csak csaknem 180 000 embert regisztráltak autómegosztó felhasználóként, és ez év elején 2,46 millióra növekedett. Az autómegosztás tovább növekszik.

A „Volkswagen We” az összefogja a rendelkezésre álló digitális szolgáltatásokat a fogyasztók saját autóihoz és azon túl. A már sikeresen elindított szolgáltatások közé tartoznak az olyan applikációk, mint a We Park, amely a parkolást teszi még egyszerűbbé és komfortosabbá, a We Experience személyre szabott ajánlásokat tesz a jármű közelében található árukkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, vagy a We Deliver, ami a felhasználó csomagtartóját változtatja csomagátvevő ponttá csomagküldő szolgáltatásoknak. A „Volkswagen We”-n át elérhető másfajta szolgáltatások közé tartoznak az „over the air” szoftverfrissítések és egyedi elvárásoknak megfelelő funkciók a járművek részére.