Az első tisztán elektromos MINI felszállásra kész

Az angol prémiumgyártó egy különleges videóval vezeti be első tisztán elektromos meghajtású modellje, a MINI Cooper SE közösségimédia-kampányát, amelyiknek megjelenései a novemberben induló sorozatgyártást vetítik előre.

Hangtalan, környezetbarát és erőteljes: az első tisztán elektromos meghajtású MINI egy-két hónapon belül az angol prémiumgyártó hamisítatlanul specifikus menetdinamikájával és összetéveszthetetlen hangulatával fokozza tovább a saját mobilitás zéró emissziójú élményét. A MINI Cooper SE legutóbbi „megmérettetése” hasonlóan új keletű volt: a háromajtós modell előszériás prototípusa a Frankfurti Internacionális Repülőtéren bizonyította mozgás közben a MINI stílusában kifejlesztett elektromos mobilitás képességeit. A MINI Cooper SE egy napra a repülőgépeket vontató járművek szerepébe bújt, hogy megmozgassa az egyik, üresen is csaknem 150 tonnás Boeing 777F áruszállító repülőgépet, az angol prémiumgyártó mindazonáltal a szokatlan „edzésről” videót is gyártott. A BMW Group és a Lufthansa Cargo együttműködése mentén kidolgozott, 45 másodperc hosszú alkotásban az első tisztán elektromos meghajtású MINI „izomautóként” vontatja át a frankfurti repülőtéren a nála sokkal nagyobb és nehezebb áruszállítót. A szokatlan reklámfilm a MINI Cooper SE világméretű közösségimédia-kampányának indulását jelöli, amit az jövőbeni hónapokban megannyi izgalmas és mulattató megjelenés követ ezután. A modell piaci premierjét felvezető videók a BMW Group vállalati stratégiájának eltérő pilléreit jelenítik meg.

A MINI Cooper SE tömegtermelése idén novemberben veszi kezdetét az angol prémiummárka oxfordi üzemében. A modell műszaki magját a háromajtós MINI adja, a márka által fémjelzett gokartos agilitást, prémium minőséget és összetéveszthetetlen megjelenést a vezetés zéró emissziójú élményével társítva. Az első tisztán elektromos meghajtású MINI a hosszú távon fenntartható perszonális mobilitás új dimenzióját váltja valóra, amit a BMW Group vállalati stratégiája mentén abszolút vezetési inger és korlátlan személyre szabhatóság definiál. Az újdonság a müncheni központú vállalatcsoport hálózatról tölthető, prémium minőségű portfólióján – a BMW i3 után – a második tisztán elektromos meghajtású modellként ünnepli világpremierjét. A MINI már hat évtizede a nagyvárosokban átélhető, lebilincselő mobilitási impresszió négykerekű szimbóluma, aminek hamisítatlan hangulata az elkövetkezendő időszakokban maradéktalanul környezetbarát formában ölt testet. Az első tisztán elektromos meghajtású MINI ezáltal a korszerű járműtechnológiák hírnökeként érkezik meg az utakra.

A MINI Cooper SE „izomautó-szerepének” megformálásában nagy segítséget jelentett a kimagasló menetteljesítmény-karakterisztikával felvértezett elektromos motor, amely már álló helyzetből is azonnali teljesítmény- és roppant módon magas szintű forgatónyomaték-leadást garantál. A BMW Group hálózatról tölthető modellpalettájának márkákon és szegmenseken átívelő, szakadatlan bővítése a bajor prémiumgyártó „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájának egyik olyan kulcsfontosságú kiterjedése, amely mentén a vállalatcsoport a önálló mobilitás jövőképét alakítja.

A pompázatos frankfurti produkcióban az első tisztán elektromos meghajtású MINI egy olyan áruszállító repülőgépet vontatott, amit a BMW Group pár hónappal ezelőtt már reflektorfénybe gurított egyszer: 2018 szeptemberében a bajor prémiumgyártó a leghosszabb Föld körüli utazásokra is csodásan alkalmas áruszállító repülőgépen mutatta be a média kiválasztott képviselőinek korszerű jármű- és technológiai koncepcióit. A BMW Vision iNEXT World Flight járműtanulmány öt nap alatt Münchenbe, New Yorkba, San Franciscóba és Pekingbe látogatott el. A fantasztikus előadássorozat előkészületei közben a Lufthansa Cargo és a BMW Group kiállítótér-építő specialistái a BMW Vision iNEXT exkluzív premier-színpadát varázsolták a planéta talán leghatékonyabb áruszállító repülőgépébe. A négykerekű tanulmány egy modellben egybeolvasztja a BMW Group márkái által kifejlesztett járműtechnológiai újítások legjavát. A bajor prémiummárka zászlóshajójaként érkező BMW iNEXT sorozatgyártása 2021-ben kezdődik a BMW Group dingolfingi gyárában. Az újdonság az okos szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, kiválóan hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású egyéni mobilitás ígéretét hozza el a jelenbe.