Az LG 2030-ig létrehozza a karbonsemlegességet

Az LG Electronics (LG) Zero Carbon 2030 néven intenzív kibocsátáscsökkentő programot indított útjára, mellyel 12 év alatt világszinten nullára kívánja csökkenteni a tevékenységéből adódó nettó széndioxid-kibocsátást.

Fenntartható vállalkozásbeli stratégiája részeként az LG arra törekszik, hogy eltérő széndioxidkibocsátás-csökkentő intézkedésekkel, ráadásul megújuló energiával kapcsolatos kezdeményezései révén 2030-ig 50 százalékkal1 csökkentse a teljes körű tevékenységéből fakadó kibocsátást. A cég hosszú távú célja a egész karbonsemlegesség, melyet a kibocsátással egyenértékű ellentételezési kvótákkal kíván elérni.

A társaság nagyon sok stratégiai indítvány révén a 2017-es közel 2 millió tonnáról 2030 végére globálisan 960 ezer tonnára csökkenti a gyártás esetén kibocsátott szén-dioxid mennyiségét. Az üvegházhatású gázok csökkentése érdekében az LG nagy hatékonyságú gyártóegységeit és modern műszaki megoldásait is fejleszti, hogy a termelőfolyamat minél kevesebb károsanyag-kibocsátással járjon.

Az LG napenergiát hasznosító termékeivel a megújuló energiaforrásokat felhasználó létesítményeit is bővíti, mitöbb kiterjeszti az olyan energiatakarékos B2B technológiai megoldásainak használatát, mint a nagy hatékonyságú hűtőberendezések vagy az energiagazdálkodási (EMS) rendszerek.

A cég emellettés ún. tiszta fejlesztési mechanizmus (Clean Development Mechanism, CDM) projektjeinek kiterjesztésével kíván hitelesített kibocsátás-csökkentési (Certified Emission Reduction, CER) krediteket szerezni. A CDM projektek révén a karbonlábnyom csökkentése érdekében kötelezettséget vállaló vállalkozások saját tőkéjük és technológiájuk felhasználásával, tiszta beruházások segedelemével járulnak hozzá a fejlődő országok kibocsátáscsökkentéséhez. Az ilyen projektek jelentősen fontosak a CER kvóták megszerzéséhez, melyeket az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye alapján, alapos értékelési folyamatot követően kaphatnak meg az üzemek.

Az LG 2015-ben a háztartási konstrukciók gyártói közül elsőként szerzett CER kvótákat, rettentően energiahatékony háztartási gépei mindazonáltal úttörő szerephez juttatták a vállalatot a környezettudatosságban: 2018 végéig az LG összesen 340 000 tonna CER kvótát szerzett a CDM kezdeményezéseken át.

„Az LG elszántan küzd a klímaváltozás ellen. Fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket a minél alacsonyabb széndioxid-kibocsátásért tett előremutató lépéseink és nagyszámú ENSZ CDM projektünk igazolja” – mondta Lee Young-jae, az LG Electronics környezetvédelemért felelős alelnöke.