Az LG Centum System hűtőszekrény új mércét állít az energiahatékonyságban

Az LG Electronics (LG) újabb termékkategóriák felé nyit új alulfagyasztós hűtőszekrényének bemutatásával a 2018-as IFA szakmai vásáron. A piacon példátlan energiahatékonysággal és tartós kivitelben érkező új árucikk kényelmi funkciók egész sorát biztosítsa. Ez az első olyan hűtő a piacon, melynek kompresszorára 20 éves garancia vonatkozik. A Centum System modern műszaki megoldás révén a hűtőszekrény azok részére jelent ezután testhezálló választást, akik időtálló megoldást keresnek konyhájukba.

A áru előnyeit nagyszámú fejlett modern műszaki megoldás használata biztosítja. A hűtőszekrény lelkét jelentő inverter lineáris kompresszor 32 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint más, szokásoknak megfelelő kompresszorok. Az energiafogyasztást csökkentő újabb funkciókkal közösen a Centum System összesen 40 százalékkal kevesebb energiát használ fel, mint az A+++ minősítésű hűtőszekrények. Ez nem kizárólag a gyártót emeli ki a piaci versenyből, de a fogyasztók villanyszámlája is tekintélyesen alacsonyabb lesz.

Az inverter lineáris kompresszor nem kizárólag energiahatékony, de jóval megbízhatóbb és tartósabb is más rendszereknél. 1 Terméktesztek alapján az LG inverter lineáris kompresszorával felszerelt Centum System hűtőszekrény jobban ellenáll a napi használatnak, és akár 25 százalékkal csendesebben funkcionál. A teszt arra is rámutatott, hogy a hűtőszekrény üzemelését biztosító modern műszaki megoldás akár 20 évet is kibírhat, ami messze a legjobb mutató a piacon.

A modern Centum System alulfagyasztós hűtőszekrény az táplálékokat frissen tartó több olyan funkcióval lett felszerelve, amelyek az LG felhasználóorientált filozófiáját alkalmazzák a gyakorlatban. A Linear Cooling rendszer a hőmérséklet-ingadozást mindössze 0,5 Celsius fokon belül tartja, ameddig a Fresh Balancer és a Fresh Converter rekeszek a felhasználóra bízzák a páratartalom és a hőmérséklet beállítását, hogy ideális feltételek álljanak rendelkezésre az egyes ennivalók tárolásához. 2 A DoorCooling+ modern műszaki megoldás révén hideg levegő áramlik a hűtőszekrény teteje felől az olyan, nehezebben hűthető területekre is, akárcsak a hűtőajtó kosara. A Centum System alulfagyasztós hűtőszekrények fantasztikus matt fekete, vagy rozsdamentes acél kialakítása tükrözi a benne rejlő modern műszaki megoldást, az előlapon van egyszerű érintőképernyő, továbbá a belső fém kialakítás ugyanakkor a kifogástalan megjelenés érzését biztosítja.

„Régóta dolgoztunk egy olyan alulfagyasztós hűtőszekrényen, amely nem kizárólag az energiahatékonyság és a tartósság tekintetében elsőrangú, de formája is kiemeli a mezőnyből – a Centum System hűtőszekrény ezen erőfeszítésünk gyümölcse” – mondta Song Dae-hyun, az LG Electronics háztartási elektronikai és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Ezzel a termékkel vezető pozíciónkat kívánjuk megerősíteni a prémium hűtőszekrények teljes körű piacán.”