Az LG és a Magna együttes vállalkozással erősíti jelenlétét az elektromos meghajtású járművek piacán

Az LG Electronics (LG) és a Magna International Inc. (Magna) bejelentették, hogy együttes vállalkozást hoznak létre, amely elektromotorokat, invertereket, fedélzeti akkumulátorokat és – egy-két autógyártó részére – ehhez kapcsolódó elektromosjármű-rendszereket készít ezt követően, támogatva az elektromos járművek felé történő teljes körű elmozdulást. A modern vállalat, amely előzetesen az LG Magna e-Powertrain nevet kapta, a Magna autóipari és elektromos erőátviteli rendszerek kapcsán felhalmozott tudását az LG elektromotor- és inverteralkatrészek fejlesztésében szerzett ismereteivel vegyíti, felgyorsítva mindkét partner növekedését az elektromos meghajtású járművek piacán.

Az együttes vállalkozás biztosítja, hogy a két fél a létező technológiákra, mérnöki kapacitásra és kiépített teljes körű hálózatra építve tovább bővítse elektromos meghajtású járművekhez kapcsolódó termékkínálatát. Az elektromotorok, inverterek és elektromosjármű-rendszerek piacán jókora növekedés kiszámítható az jövőbeni 10 évben, az együttes vállalkozás ugyanakkor ezt a szélsebesen növekvő átfogó piacot célozza ezt követően világszínvonalú portfóliójával.

Az LG az elektromosjármű-alkatrészek fejlesztésében legfőképp a Chevrolet Bolt és a Jaguar I-PACE modellek kapcsán szerzett tapasztalatot. Amíg az LG az partnerség keretében a Magna piacra lépését és az elektromos alkatrészek gyártását támogatja, a szoftver- és rendszerintegrációval kapcsolatos ismereteket a Magna biztosítja. Az együttes vállalkozás kínálja, hogy a vásárlók megbízható alkatrészek egész kínálatából válogathassanak – és akár egy egész elektromos meghajtású rendszert adaptáljanak.

„Ez az partnerség maradéktalanul összhangban van stratégiánkkal, amely alapján az elektromosítás élvonalában változatos, világszínvonalú portfólióval kívánjuk támogatni az autógyártókat” – mondta a Magna elnöke és nemrégiben kinevezett vezérigazgatója, Swamy Kotagiri. „Erősségeink egyesítésétől azt várjuk, hogy befektetéseink hatékonyabbá válnak, piacra lépésünk mindazonáltal felgyorsul, míg még mindig profitálunk az elektromos meghajtású járművek piacán tapasztalható növekedésből.”

„A gyártóknak szüntelen dolgozniuk kell azon, hogy megtartsák vezető szerepüket az elektromosítás versenyében, e megállapodás révén mindazonáltal az LG járműalkatrész üzletága egy olyan új fejezetébe lép, ahol óriási növekedési potenciál van” – mondta Dr. Kim Jin-yong, az LG járműalkatrész üzletágának elnöke. „Úgy gondoljuk, hogy házon belüli hozzáértésünk és a Magna globális jártassága közösen gyorsabban változtatja ezt követően meg az elektromos járművek piacát, mint ha erre külön-külön törekednénk.”