Elektromos gépjárművek otthoni és utcai töltését vegyítő rendszert dolgoz ki az E. ON

Év végéig kidolgozzák azt a rendszert, amely az E. ON közterületi elektromos töltőit az otthoni töltési lehetőséggel vegyíti – közölte a társaság igazgatósági tagja, Székesfehérváron, ahol újabb öt, közterületi autótöltőt osztottak ki.

Jamniczky Zsolt kijelentette: e vegyített szolgáltatás elindításához a jogszabályi és a tarifális háttér kialakítása, mindemellett a műszaki tartalom kidolgozása elengedhetetlen. Az ügyfeleknek csomagban kínálnák a szolgáltatást példaként kedvezményes tarifákkal, hűségakciókkal – tette hozzá.

Megemlítette, hogy az utcai töltők most ingyenesek, mert nincs meg a jogszabályi háttere a különféle szolgáltatók által telepített töltőkön vételezett áram elszámolásának, ahogyan példaként a mobiltársaságok közti roamingdíjaknál van.

Jamniczky Zsolt kiemelte, hogy a társaság ebben a pillanatban száznál kevesebb közterületi töltővel ellátott, de év végéig több mint száz gyorstöltőt telepítenek az állam minden Aldi üzletéhez, de ezeken kívül is tervezik települési töltők üzembe helyezését.

Nyomatékosította, hogy a Székesfehérvárra telepített öt töltőállomással a település – a darabszámot nézve – első a megyei jogú települések közt, az egy főre jutó töltők számában mindazonáltal megelőzi Budapestet is.

Cser-Palkovics András polgármester (Fidesz) jelezte, hogy a modern töltőkkel közösen közel húsz töltőpont van már a településben, ami nagyban hozzájárulhat az elektromos autózás térnyeréséhez Székesfehérváron. Azt is megemlítette, hogy a kormánytól – a többi megyei jogú településsel egyesült erővel – 30 millió forintos támogató nyilatkozatot kaptak újabb elektromos gépkocsik beszerzésére, mindent összevetve öt darabot számláló e-autó flottájukat tovább bővíthetik.

Az E. ON Hungária csoport éves nettó árbevétele 2017-ben 401,2 milliárd forint volt az előző évi 395 milliárd forint után. A társaság több mint ötezer főt foglalkoztat és Magyarországon összesen 2,6 millió kuncsaftja van.

mti