Elektromos műalkotás négy keréken: íme a MINI Recharged Lakwena

A londoni multikolor-művész, Lakwena Maciver guruló műalkotását az intenzív színek, az átfogó élmények és az angol prémiummárka #BIGLOVE kampányának esszenciája jellemzi, nem véletlenül: idén nyári hónapokban a MINI a Münchenben megszervezett Európa-bajnokság prémium partnereként a sokszínűséget ünnepli.

Színes, hangos és élénk: a MINI Recharged Lakwena egy kerekeken guruló műalkotás, amit a színek és a minták keveredése határoz meg. A MINI Recharged projekt újabb nagykövetének alapjául az angol prémiummárka egy olyan hagyományos Minit választott, amely egyidős az 1986-ban született londoni multikolor-művésszel. Lakwena Maciver guruló műalkotásának motorházteteje alatt mindemellett a korabeli benzinmotor helyett a MINI Partner Recharge Heritage Ltd. új elektromos hajtáslánc-technológiája dolgozik. A MINI Recharged Lakwena a MINI Recharged projekt második guruló műalkotása az angol divattervező, Paul Smith oldalán elkészített MINI STRIP után.

Lakwena Maciver életművét a merész kinyilatkozások és az élénk színek definiálják. A brit-ugandai művész előszeretettel festi ki a közterületeket és a nyilvános találkozási pontokat, hogy a művészetet ezáltal azokhoz is eljuttassa, akiknek máskülönben nincs kapcsolódásuk hozzá. Lakwena Maciver két évvel ezelőtt kezdett együttműködésbe a MINI-vel: legutóbb a 2021-es Müncheni Internacionális Autószalon apropóján festette ki a München külvárosában álló, „Sugar Mountain” névre keresztelt nyüzsgő ipari tartomány korábbi betongyárának öreg tornyát, a rá sajátos élénk színvilág igénybevételével, az angol prémiummárka #BIGLOVE kampányát éltetve.

A Londonban született művész részére nagymértékben meghatározták az angol kultúrát az emberek tízezrei által naponta megtett, hosszú utazások. A MINI Recharged Lakwena élénk színei és mintái a legváltozatosabb utazásokat és a különféle életutakat ünneplik. „Remélem, hogy a MINI Recharged újabb nagykövete jó érzéssel tölti el az embereket és mosolyt csal az arcokra. Ez a MINI a kultúrák színfesztiváljaként öltött testet” – nyilatkozta a művész, akinek alkotása pompásan illik a Münchenben augusztus 11-21. közt megszervezett Európa-bajnokság fő üzenetéhez, tudniillik a sportolókat rajthoz állító kilenc versenyszám minden egyes darabja a kölcsönös tiszteletet, a toleranciát és a sokszínűséget hirdeti.

BMW, BMW Motorrad és MINI márkáival a BMW Group hivatalos prémium partnerként patronálja a 2022-es Európa-bajnokságot. Az angol prémiumgyártó az átfogó sportesemény első napján, augusztus 11-én mutatta be a MINI Recharged Lakwena műalkotást, amely a MINI jó néhány különkiadása és BIG LOVE gyűjteménye mellett a sokszínűséget élteti. Utóbbiak közt megtalálhatók azok az egyéni igényeknek megfelelő modellek is, amelyeket 1999-ben, a MINI fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából Paul Smith és David Bowie álmodtak meg. A gyártó felé elkötelezettek az Európa-bajnokság tizenegy napja alatt egy másféle, jellegzetes MINI modellt is felfedezhetnek a partnerzónában, ahol a hamisítatlan BIG LOVE mottók előtt nagyszerű szelfiket is konstruálhatnak.

A rendezvényen a MINI a strandröplabda és a hegymászás szponzoraként képviseli a BMW Group-ot. Az izgalmas strandröplabda-mérkőzések közt a márka lemezlovasai gondoskodnak a szórakoztatásról, míg a müncheni Lenbachplatz területén álló MINI Pavillon épületében az Európa-bajnokságot változatos fitnesz-, táplálkozás-, mindfulness-, művészet- és zeneprogramok is kísérik – augusztus 12-17. közt a MINI Recharged Lakwena műalkotás jelenlétében. Augusztus 20-án, szombat este mindazonáltal a MINI egy nagymértékű BIG LOVE UNITED partival ünnepli a sokszínűséget.