Előkelő hazai fejlesztéseket mutatnak be a müncheni ingatlanpiaci szakmai vásáron

Eminens hazai ingatlanfejlesztésekkel mutatkozik be A főváros, továbbá Magyarország a 20. EXPO REAL Internacionális Ingatlan- és Beruházási Szakvásáron Münchenben.

A tájékoztatás alapján a főváros Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) összefogásával létrejött Budapest-standon a kormányzati és önkormányzati projektek, ráadásul a piaci szereplők ingatlanfejlesztései mellett a Liget A főváros projekt is kihangsúlyozott elfért.

A magyar piac fejlődését az internacionális színtéren is elismerik, a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztések fókuszba állították Magyarországot, az ingatlanbefektetési piac rekord bővülését és azokat a projekteket, amelyek révén az állam még kiemeltebb turisztikai és befektetési célponttá válik – hangoztatta Szeneczey Balázs, A főváros városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese az információ alapján.

A Budapest-standon bemutató CBRE ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatási információi alapján a befektetők idén az első kilenc hónapban már csaknem 1,4 milliárd eurót költöttek a magyar kereskedelmi ingatlanbefektetési piacon, mindent összevetve a befektetések ebben az évben várhatóan elérik 1,6-1,7 milliárd eurót, meghaladva a tavalyi, figyelemre méltó 1,54 milliárd eurót. Január-szeptemberben a egész forgalomból az iroda- és a kiskereskedelmi piac 41-41 százalékkal részesedett, 18 százalék ipari ingatlanokat érintett. Az előrejelzések alapján a 2016-17-es magyar ingatlanbefektetési piac értéke közösen meghaladhatja a 3 milliárd eurót, ami rekord magas likviditást tanúsít. A 2012 óta tartó növekedéssel a kelet-közép-európai régió ingatlanbefektetési forgalmának egyre jelentősebb arányát képviseli Magyarország – hangoztatta a CBRE.

A gazdasági növekedés és stabilitás kedvez a befektetéseknek, jelen pillanatban is több mint száz olyan céggel tárgyal a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), amelyek

Magyarországot vizsgálják következő befektetésük helyszínéül. Már a „rajtvonal előtt” álló beruházások is nyolcmilliárd eurónyi befektetést és 22 ezer új munkahelyet jelenthetnek az országnak – idézi a közlemény Ésik Róbertet, HIPA elnökét. Kijelentette még: „a tradicionális termelői és szolgáltatóipari beruházások ösztönzése mellett az a célunk, hogy a lehető legtöbb olyan befektetőt találjunk, aki ipari ingatlanok vagy irodaházak fejlesztésében érdekelt”.

Takács Ernő, a szektor legnagyobb vállalatait összefogó Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke alapján a következő két évben is tartósan megmaradhat a befektetési kíváncsiság, ami különösen kardinális, mert a befektetési piac 60 százalékán főként német, angol, amerikai és osztrák befektetők osztoznak, 40 százalékát teszik ki a magyarok vásárlásai. Az RICS internacionális ingatlanszakmai szervezet felmérése alapján a magyarországi befektetői hangulatindex 48-as szintre emelkedett, amely a kelet-közép-európai régió legjobb mutatója, és a magyar piacon rekord – jegyezte meg az információ alapján.

A Budapest-stand fő célkitűzése az volt, hogy a lehető legtöbb előrelátható befektetőt érjék el Európa legnagyobb ingatlanipari vásárán, amellett hogy bemutassák a vezető fejlesztőket és projektjeiket. A megaprojektek mellett már az első nap a kíváncsiság középpontjába kerültek az ingatlanfejlesztés területéhez kapcsolódó magyar találmányok: a Chameleon titulussal rendelkező okosotthon-megoldás, a napelemmel felszerelt, újrahasznosított műanyag hulladékból készült moduláris térburkoló rendszer, a Platio, vagy a szennyvízből hőenergiát nyerő, alkotmányok hűtését és fűtését környezetbarát módon biztosító Thermowatt.

A szakvásáron 77 állam 1700 kiállítója, továbbá csaknem 40 ezer ingatlanpiaci döntéshozó mester vesz részt.

mti

One Reply to “Előkelő hazai fejlesztéseket mutatnak be a müncheni ingatlanpiaci szakmai vásáron”

  1. FirstBonita

    I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every
    month because you’ve got hi quality content. If you
    want to know how to make extra $$$, search for: Mrdalekjd methods for $$$

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 4 =