Félmilliárd forintból korszerűsítettek ipari parkot Kaposváron

Átadták a modernizált SÁÉV-telepet Kaposváron, a település csaknem félmilliárd forintot költött az 1970-es évek óta ipari parkként használt övezet infrastruktúrájának korszerűsítésére – tájékoztatta a polgármesteri hivatal a sajtó képviselőit.

A közleményben azt írták: az európai uniós pályázati támogatásból finanszírozott beruházás keretében új burkolatot kaptak a területhez tartozó és az oda vezető utak, új ivóvíz- és csatornahálózatot, közvilágítást építettek ki, mitöbb modernizáltak egy közeli közlekedési csomópontot.

A somogyi megyeszékhelyen négy ipari park üzemel csaknem kétszáz vállalkozással, a település ezek korszerűsítésére 1,7 milliárd forintot költ a Kaposvár egykori polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett, csaknem 180 milliárd forintos, 2020-ig tartó fejlesztési programja részeként.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester ezelőtt a telephelyek könnyebb megközelítésével, a vállalkozások versenyképességének és a település tőkevonzó képességének növelésével indokolta az attól kezdve több helyen már befejeződött projektek szükségességét.

mti