Hogyan lehet környezetbarátabb a mosás?

A mosás minden háztartásban ismert, állandó házimunka. Egy átlagos család minden évben akár 165 mosást is elindíthat, nagyjából 60 liter vízzel alkalmanként ezzel jókora környezeti terhelést okozva. A rendszeres használattal a mosógépek a háztartás energiaszükségletének akár 10 százalékáért is felelhetnek.

A Samsung elkötelezett a hatékony és környezetbarát megoldások mellett, mindent összevetve a cég mosógépei jó néhány, a fenntartható életvezetéshez hozzájáruló funkcióval támogatják a felhasználókat. A család elemei maguk is hozzájárulhatnak a környezeti terhelés csökkentéséhez, mindössze egy-két apró változtatással a napi rutinjukban. A mosás esetén elég pár apróságra odafigyelni, ezáltal a folyamat fenntarthatóbb lesz, a ruhák mindazonáltal ugyanolyan tiszták, mint ezelőtt.

Alacsonyabb karbonkibocsátás energiahatékony technológiákkal

Az elektromos áram előállítása nemzetközileg a második legtöbb üvegházhatású gáz kibocstásáért felel. A felhasználók mindennapi döntéseikkel, és azzal, ha környezetbarát terméket választanak, hozzájárulhatnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

A melegvizes mosási programok példaként felettébb pazarlók, mert a felhasznált energia közel 75 százaléka a víz felmelegítéséért felel Az energiafelhasználás nagyfokúan csökkenthető a hidegvizes vagy cizellált programok igénybevételével. Ha példának okáért 60 helyett 30 C-on fut le egy mosási program, az 60 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt. Az európai felhasználók átlagosan 3 C-kal alacsonyabb hőfokú mosással annyi energiát takaríthatnának meg, mint amennyit 700.000 gépjárműnek ideális károsanyag kibocsátással lehet előállítani

A Samsung EcoBubble technológiájával a hidegebb vízben való mosás is ugyanolyan hatékony tisztítást idéz elő. Az EcoBubble akár 15 C során is egyenletesen oszlatja el a mosószert, továbbá levegővel és vízzel keveri azt, mindent összevetve tisztító aktív habot képez. Az aktív hab könnyeben áthatol az anyagon, még hideg vízben is. A modern műszaki megoldás 24 százalékkal hatékonyabban távolítja el a foltokat, illetve egyéb mosógépekhez képest 45,5 százalékkal kíméletesebb az anyagokhoz, mindent összevetve megóvja a ruhák épségét.

A mosáshoz felhasznált energia és a háztartás villanyszámlája úgy is csökkenthető, ha a mosás idejét lerövidítik. A felhasználók ezáltal a megtakarított idő és pénz mellett a környezetet is kímélhetik, a Samsung QuickDrive Q-Drum megoldása ugyanakkor precízen ezt támogatja eredményesen, mivel a mosási időt a félre, az energiafelhasználást mindazonáltal akár 20 százalékkal csökkenti. Az külön-külön mozgó dob és hátfal dinamikusabb programokat tesznek lehetővé, mindent összevetve rövidebb idő alatt is hatékonyabban tisztítják meg a ruhákat.

„A Samsung részére kiemelten kardinális a fenntartható fejlődés és természeti erőforrásaink megőrzése, így termékeinket úgy tervezzük, hogy a lehető legkevésbé terheljék a környezetet – közölte Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – A természet védelméért mindannyian tehetünk, a legmodernebb korszerű műszaki megoldásoknak betudhatóan mindazonáltal nem létfontosságú terjedelmes áldozatot hoznunk, elég, ha tudatosan használjuk azt, amink van.”