Hogyan válasszak klímát?

A rövid válasz az, hogy sehogy. Önnek nem klímát kell választania, hanem össze kell gyűjteni azokat az igényeket, amiért klímára van szüksége. Pl. De jó lenne egy klíma, hogy nyáron a kánikulában enyhülést adjon, vagy a távfűtés beindításáig fűtsön a gyerekszobában, esetleg varázsolja tisztábbá a belvárosi levegőt.

Klíma választás okosan

Önnek ilyen, és hasonló, konkrét elvárásokat kell megfogalmaznia. Ugyanis a klímák, ahogyan más műszaki eszközök, sokféle igényre vannak kialakítva, és egyes típusok bizonyos feladatra optimalizáltak. Éppen ezért, ha Ön szeretné kiválasztani a megfelelő berendezést, igencsak jól kellene ismernie az elérhető valamennyi klímát. Persze, ha van sok-sok szabadideje, akkor a klíma választás történhet egy kis utána nézéssel, és össze lehet hasonlítani az egyes típusokat. Elolvashatja mindegyik műszaki paramétereit, majd a fórumokon tájékozódhat, hogy az egyes típusok tényleg tudják-e, amit a gyártók megadnak. Fellapozhat néhány épületgépészeti szakkönyvet, hogy képbe kerüljön a beépítési követelményekkel, a klíma működési elvével, illetve az egészségtani hatásaival. Önnek mennyi szabadideje van? Azt mivel szeretné eltölteni? Felesleges dolgok megtanulásával, vagy inkább a családjával, a barátaival?

A jó klímaszerelő megéri a pénzét

Ha Önnek nincs vesztegetnivaló ideje, akkor érdemes szakemberrel konzultálnia. Egy olyannal, aki tényleg érti a szakmáját. Aki több éven keresztül tanulta, akinek ez a végzettsége és napi szinten gyakorolja a klímaszerelést.

A jó szakember ugyanis nem a raktárban lévő klímát akarja olcsón eladni. A jó klímaszerelő az igényekre, az elvárásokra és az adottságokra kérdez, majd ehhez javasol konkrét klíma típust. És erre garanciát is vállal.

Garantáltan olyan klíma, amely az Ön igényeihez a legjobban igazodik? Jól hangzik, ugye?

Mindezek fényében én mindig azt javaslom, hogy olyan klímaszerelőt keressen mindenki, ahol az értékesítés, a szerelés és beüzemelés, illetve a garanciális ügyintézés egy kézben van. Ezzel biztosíthatjuk saját magunk számára, hogy a megvásárolt klíma garantáltan megfeleljen az igényeiknek, és a lehető leghosszabb ideig élvezhessük előnyeit. Ilyenkor ugyanis nincs lehetősége a klímaszerelőnek, hogy a hibát másra hárítsa. Legyen szó garanciális, telepítési vagy tervezési hibáról, csakis egy ember (vagy cég) feladata, hogy megoldja.

Az Ön feladata mindössze élvezni a klíma nyújtotta komfortot. Ma már ez nem luxus.

Kérjen ajánlatot most!Klíma ajánlatot kérek