Több helyiséges irodát szeretnék klimatizálni!

Bejegyzés dátuma: Szerző:

A lakás és ház, vagy ha irodát szeretnék klimatizálni, az sok helyen azonos, sok helyen azonban különböző igényeket vet fel. Az alapvető közös vonás, hogy mindkét esetben a tervezés nagy jelentőséggel bír, nem elhanyagolható fontosságú. Mivel az iroda feladata a termelés, ezért nagyon fontos, hogy az ott dolgozóknak a klíma kényelmi berendezés ne pedig nyűg legyen, mert az a munka rovására mehet.

Az irodai klíma bekötése előtt is célszerű az igényekre és az elvárt funkciókra koncentrálni, azokat összeírni, hogy pontosan mit is várunk el a klímától. Az alábbiakban találhatók a legfontosabb kérdések.

Több fontos szempontot is figyelmbe kell venni, amikor irodát szeretnék klimatizálniMekkora alapterületű, hány darab és milyen jellegű helyiségeket szeretnék hűteni?

Amikor irodát szeretnék klimatizálni, a klíma tervezésekor az alapterület, illetve légköbméter, ami meghatározó. Általában 10 m2 hűtéséhez 1 kW-os teljesítmény szükséges, átlagos helység tulajdonságokat és felhasználást feltételezve. Ugyanakkor a helyiséget befolyásoló egyéb tényezők sora is hatással van a szükséges klíma teljesítményére: mekkorák az ablakok, merre néznek, működik-e sok számítógép, esetleg más hőt termelő berendezés a helyiségben stb. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy a helyiség hőterhelése nagyobb egy átlagostól, akkor a szükséges klíma teljesítményét is növelni kell.

A klíma választásakor fontos szempont lehet a hűteni kívánt helyiségek száma, illetve a klíma elhelyezésének lehetősége. Nagy légterek hűtésére, ha van álmennyezet, a kazettás klíma jó megoldás lehet. A mennyezeti kazettás klíma előnye a négyirányú légbefúvás, ami kiegyenlítettebb hőmérsékletet biztosít. Ha nincs álmennyezet, akkor marad a oldalfali split klíma. Itt is az a kérdés, hogy a kültéri egységeket el tudjuk- e helyezni probléma nélkül. Ha kevés a rendelkezésre álló hely, akkor a multi kivitelekben kell gondolkodni, ahol egy kültéri egységhez több beltéri is csatlakoztatható.

 

A levegő szűrése, tisztítása

Egy irodában is nagyon fontos a tiszta levegő biztosítása, és nem kizárólag az ott dolgozó emberek miatt, de a berendezések üzemeltetése, tisztán tartása is egyszerűbbé válhat. A klímaberendezések képesek a levegőt megtisztítani, kiszűrni a port, baktériumokat, sőt még a polleneket is, ezáltal egészséges, tiszta levegőjű munkahelyet varázsolni.

A klímák ezen kívül több hasznos funkcióval is rendelkezhetnek, amiket vásárlás előtt célszerű tanulmányozni és az igényeket már a tervezési fázisban rögzíteni. Így mikor már konkrétan egy vagy több irodát szeretnék klimatizálni, készen fognak állni a válaszok!

Ha minden felmerülő kérdést sikerült tisztázni és pontosan tudjuk mit is várunk el az új berendezéstől, érdemes felkeresni egy szakmailag is megbízható szerelőt, aki képes a tervezéstől a karbantartásig minden fázist felügyelni.


Ezt is olvassa el!
• Hogyan tisztítja a klíma a levegőt?
• A klíma segít az allergia ellen?
• Mennyibe kerül egy klíma?
• Drágább vagy olcsóbb klímát válasszak?


 

Klíma ajánló

Fisher kültéri egység nélküli klíma

Hasznos lehet a Fisher kültéri egység nélküli klíma amikor irodát szeretnék klimatizálniTökéletes megoldás műemlék épületek esetében, valamint olyan helyiségek klimatizálásra, ahol nincs lehetőség kültéri egységet elhelyezni, vagy lehetetlen a csövezést kialakítani. A nagyszerűen megtervezett 2,9 KW teljesítményű kompakt hűtő-fűtő klíma gyorsan és egyszerűen felszerelhető.

Fisher professional klíma

Hasznos lehet a Fisher professional klíma amikor irodát szeretnék klimatizálniMinőségi hűtő-fűtő berendezés, csendes működésével és rengeteg extra funkciójával kényeztet. Többféle légtisztító megoldást tartalmaz, így erre érzékenyeknek is javasolható. Négyféle modell, 2,7 – 6,6 KW teljesítményig.

Fujitsu kazettás inverter klíma

Fujitsu kazettás klímaEgy igazi nagyteljesítményű turbó klíma. A zsaluzatnak és a hatékony lapátoknak köszönhetően nagy légterekhez javasolt. Energiatakarékos és csendes működés közben. Négyféle modell 3,5 – 6,8 KW teljesítményig.

Klímát szeretnék, érdeklődöm vagy ajánlatot kérek – KLIKK IDE ►