Jégcsarnok épül jövő őszre Ajkán

Jégcsarnok épül jövő őszre Ajkán – közölte ajkai sajtótájékoztatóján a beruházást végző társaság cégvezetője.

Pákai Gergő kijelentette, hogy a négyezer négyzetméteres, 1500 fő befogadására alkalmas csarnok 1 milliárd 420 millió forintból épül. A beruházást az Ajka Sport 2005. Sportingatlan-fejlesztő és -hasznosító Kft. végzi.

A modern létesítmény révén a 2015 tavaszán alakult Ajkai Óriások Jégkorong Klubnak 2020 után felnőttcsapata is lehet a gyermek- és ifjúsági csapatok mellett – közölte.

Pákai Gergő kijelentette, hogy a jégcsarnok kétszintes lesz, a földszinten öltözők és orvosi szoba, pénztár, ruhatár és büfé kap ezt követően helyet, az emeleten ugyanakkor egy 328 ülőhelyes lelátót, öltözőt és irodát formálnak ki.

Geri Gyula, a létesítmény leendő üzemeltetője, a Sportváros Nonprofit Kft. cégvezetője azt mondta el, hogy terveik közt megjelenik a jégtánc és a gyorskorcsolya meghonosítsa is a leendő csarnokban.

Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere nyomatékosította, hogy a beruházásban tekintélyes szerepük van a helyi vállalkozóknak, mert a Jégkorong Szövetség 658 millió forintos hozzájárulása mellett TAO sporttámogatásokból épül meg a létesítmény. Palkovics Krisztián volt jégkorong-válogatott azt mondta, országosan is kimagasló eredmény, hogy a mindössze két és fél esztendős múlttal büszkélkedhető Ajkai Óriások Jégkorong Klub részére jégcsarnok épül.

mti