Klímamegoldásokkal kapcsolatos díjat kapott a Nissan az modernizált energetikai megoldásaiért

Az elektromos járműtechnológiák és energiával kapcsolatos szolgáltatások kapcsán véghez vitt úttörő munkásságáért a Nissan megkapta a Kimagasló teljesítmény a klímamegoldások kapcsán (Excellence in Climate Solutions) díjat.

Az elismerés az FT/IFC Transformational Business Award díj része, melyet a Financial Times és az International Finance Corp., mely a Világbank csoport tagja, ítél oda. A Nissan a járműből a hálózatba töltést lehetővé tévő technológiájáért és az aksik újrahasznosítását lehetővé tévő rendszeréért kapta az elismerést.

A díj olyan, forradalmi és gazdasági szempontból is életképes technológiákat vesz górcső alá, melyek a mindenre kiterjedő fejlődési kihívásokkal kapcsolatosan ajánlanak megoldásokat. A legutóbbi díjazottak közt volt egy a Kenyát, Ruandát és Ghánát összefogó, határokon átívelő energiaalap, mely hatékonyabbá tette a napenergiával kapcsolatos berendezések kihasználását, emellett az indiai Piramal alapítvány, mely modern műszaki megoldás felhasználásával juttat biztonságos ivóvizet India vidéki falvaiba.

A Nissan „Járműből a hálózatba” rendszere biztosítja az elektromos autókban tárolt energia visszatáplálását az elektromos hálózatba. Ezáltal az elektromos hálózat még stabilabb és fenntarthatóbb lehet. Mindemellett kínálja a felhasználóknak, hogy menedzseljék energiaellátásukat.

A Nissan újrahasznosított akkumulátorokra épülő energiatároló rendszerében a Nissan LEAF és e-NV200 elektromos járművekből származó akkumulátorokat használják. Az akkumulátorokat energiatároló rendszerekké formálják, melyek aztán otthonokban és egyéb épületekben is használhatók.

Az elektromos gépkocsik és energiaszolgáltatást támogató modern műszaki megoldások fejlesztése a Nissan Intelligent Mobility – a társaság válasza a gépjárműk meghajtásával, vezetésével és társadalmi integrációjával kapcsolatos kérdésekre – jövőképének része.

„Ez az elismerés megerősíti a Nissan azon törekvéseinek fontosságát, hogy integrálja az elektromos járműtechnológiákat társadalmunkba,” nyilatkozta Daniele Schilacci a Nissan ügyvezető alelnöke. „Legyen szó az első tömeggyártott elektromos jármű, a Nissan LEAF bevezetéséről, vagy a Járműből a hálózatba modern műszaki megoldás fejlesztésről, még mindig arra törekszünk, hogy Nissan Intelligent Mobility jövőképünkkel utat mutassunk a zéró emissziós jövő felé.

A Nissan nemrég vezette be Nissan Energy Solar programját az Egyesült Királyságban. A csomag integrált napelemeket, akkumulátoros tárolást és egy otthoni energiakezelő rendszert is magába foglal.