Környezetbarát hűtés és fűtés egyetlen berendezéssel

Miközben egy-két évtizeddel ezelőtt azt lehet mondani elképzelhetetlen volt, hogy egy hétköznapi gépjármű teljesen elektromos meghajtású legyen, addig a legfrissebb előrejelzések alapján 2040-ben a átfogó autópiac 33 százalékát elektromos járművek adják ezt követően, a Föld benzin- és a dízelüzemanyag-felhasználása mindazonáltal 7 százalékkal lesz alacsonyabb. A környezetkímélő, ugyan kimagasló teljesítményű megoldások nem kizárólag az autóiparban, de a fűtési és hűtési megoldások kapcsán is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Az LG Electronics (LG) legkorszerűbb monoblokk HVAC megoldása, a THERMA V R32 a klimatizálás mellett túlságosan energiahatékonyan és környezetbarát módon látja el egy szokásoknak megfelelő fűtési rendszer minden feladatát. A berendezés a verhetetlen energiahatékonyság mellett kényelmet, könnyed kezelhetőséget és fejlett modern műszaki megoldások egész sorát nyújtsa.

A THERMA V egy olyan levegő-víz hőszivattyú rendszer, amely ergonomikus és hatékony megoldásokat biztosít a fűtésre, légkondicionálásra és a használati melegvíz előállítására, míg az egyre szigorúbb európai környezetvédelmi elvárásoknak is megfelel. Maradéktalanul helyettesít egy tradicionális, kazánon alapuló fűtési rendszert és közvetlenül a használati melegvíztárolóhoz kapcsolható. A hőszivattyús berendezés a kültéri levegő hőtartalmát is hasznosítva a környezetből nyeri energiáját, így jóval alacsonyabb az energiafelhasználása mint az átlagos, pusztán fosszilis vagy elektromos energiát használó fűtőberendezéseknek. A gépezet alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással büszkélkedhet az elődmodelleknél, ugyanis ózonkárosító potenciálja (Ozone Depletion Potential – ODP) nulla értékű, az eszközben alkalmazott R32 hűtőközeg ugyanakkor az R410A ún. teljes körű felmelegedési potenciáljának (Global Warming Potential – GWP) csak a harmadát produkálja.

Új mérce az energiahatékonyságban és a teljesítményben

A THERMA V R32 az LG THERMA V portfóliójának legnagyobb teljesítményű berendezése: a 4,45-ös COP-érték, sőt még az ErP szabvány szerinti A+++ energiaosztály kimagasló energiahatékonyságot jelent. A THERMA V R32 akár -25 Celsius fokos külső hőmérséklet során is megbízható fűtési hatékonyságot ígér, tetejébe alacsony kültéri hőmérséklet mellett is akár 65 fokos kimeneti vízhőmérsékletet képes előállítani.

Az LG sajátos scroll kompresszora páratlanul hatékony, 10 és 135 Hz közti frekvenciatartományú működést biztosít. A THERMA V R32 növeli a valós felhasználási körülményeknek testhezálló ún. részterheléses üzem hatékonyságát is, mellyel a rendszer sebesen megteremti a kívánt beltéri hőmérsékletet. Ráadásul, a korszerű modell kiküszöböli a szokásos kompresszorokra sajátos alternáló dugattyúmozgást, ezáltal alacsonyabb energiafelhasználást biztosít.

A berendezés rendhagyó, ún. Ocean Black Fin hőcserélője elnyűhetetlen az olyan korrozív környezeti hatásokkal szemben, mint az ipari szennyezőanyagok és a magas páratartalom. Mindez hosszabb élettartamot és alacsonyabb fenntartási költségeket idéz elő.

A komfort új szintje a fejlett felhasználói felülettel

Az THERMA V R32 távvezérlője nem kizárólag dekoratív kialakítású, de nagyon sok okos távirányítási szerepkört is nyújt az energiainformációk monitorozásától kezdve az ütemezés beállításán keresztül a vészműködésig. A vezérlőn a felhasználók az energiatakarékos üzemmód kiválasztásával csökkenthetik az energiafelhasználást és a működési költségeket.

A THERMA V R32 az LG SmartThinQ funkcióját is megkapta, amely érdemben azt jelenti, hogy egy okostelefonos alkalmazáson át monitorozhatjuk és irányíthatjuk a kompatibilis LG termékeket. A felhasználók távolról, mobiltelefonról érhetik el a vezérlőegységen elérhető funkciók többségét: a ki/bekapcsolást, a működési beállításokat, az energiafelhasználás monitorozását, a hőmérsékleti beállításokat és a működési mód kiválasztását, de akár előre be is fűthetnek egy helyiséget.

Mivel a THERMA V R32 egyetlen modulban összekapcsolja a beltéri és kültéri egységet, nincs szükség hűtőközegcsövek elhelyezésére, mindent összevetve a berendezés telepítése is hagyományos. A Therma V konfiguráló programjával a beüzemelés még gyorsabb, mivelhogy a leglényegesebb beállításokat már az installáció előtt elvégezhetik a mesterek.

„Szerfelett büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon is bemutathatjuk kibővített THERMA V portfóliónkat. Legfrissebb berendezéseinkbe vállalatunk legfrisebb fejlesztéseit és modern műszaki megoldásait építettük be, melyek az energiatakarékossági és környezettudatossági szempontokat szem előtt tartva ajánlanak kimagasló teljesítményt. Az LG e termékekkel még mindig biztosítja felettes státuszát a piaci szegmensben” – mondta Páskuly Gabriella, az LG Magyarország légkondicionáló üzletágának marketingmenedzsere.