Környezettudatos hűtés és fűtés: megjött az LG Therma V R32 Split hőszivattyús rendszere

Kisvártatva hazánkban szintén rendelkezésre áll az LG Electronics (LG) Therma V termékcsaládjának legkorszerűbb tagja, az LG Therma V R32 Split levegő-víz hőszivattyús rendszer. A konkrétan a modern és felújított alkotmányok piacára tervezett, nagy hatékonyságú konstrukció környezettudatos és energiatakarékos módon elégíti ki az ingatlanok mindenre kiterjedő fűtési, hűtési és használatimelegvíz-igényét. A modern típus az alacsony mindenre kiterjedő felmelegedési potenciállal (GWP) büszkélkedhető R32 hűtőközeget használja, és korszerűsített kompresszorral látták el, ezáltal a korábbi leghatékonyabb fűtőteljesítményű Therma V terméknek minősül. A páratlanul ergonomikus LG Therma V R32 Split hőszivattyú nagy tudású irányítást is ígér az egyszerűbb felügyelet és kezelés érdekében.

Az LG Therma V levegő-víz hőszivattyús (AWHP) rendszerei több energiatakarékos megoldást adnak az otthoni melegvizes rendszerek pótlólagos kialakítására. A szokásoknak megfelelő gázos, olajos rendszerek helyettesítésével vagy kiegészítésével a hőszivattyús rendszerek erőteljesen csökkenthetik a szén-dioxid-kibocsátást és az energiafogyasztást. Ezt úgy érik el, hogy a külső levegőben rendelkezésre álló természetes energia hasznosításával a készülék kevesebb energiát fogyaszt, mint a tradícióknak megfelelő fűtőrendszerek.

Az LG állandóan proaktív módon kezelte a környezetvédelmet, most mindazonáltal még tovább ment az ökológiailag felelősségteljes modern műszaki megoldás kapcsán és az R32 hűtőközeget választotta a Therma V R32 Split rendszeréhez. Az R32 igénybevételével – amely környezetvédelmi szempontból fenntartható alternatívát jelent az R410A hűtőközeg helyett – ez a korszerű típus kielégíti a fluortartalmú klímagázokról szóló európai F-gáz rendelet követelményeit is. Az R32 az üvegházhatás szempontjából környezetkímélő hűtőközeg, tudniillik GWP-értéke mindössze 675, ami 70 százalékkal alacsonyabb, mint az R410A során, és ezenkívül ugyanahhoz a teljesítményhez 20 százalékkal kevesebb gáz használata elengedhetetlen. Az ökológiai szempontból fergeteges hűtőközeggel a Therma V R32 Split hőszivattyú zöldebb és energiahatékonyabb fűtési megoldást jelent. A Therma V termékcsaládnak régóta erőssége volt az energiafogyasztás minimalizálása: a V R32 Split fűtés során 4,65-ös szezonális fűtési jóságfokot (SCOP) nyújt, azonkívül A+++ energiahatékonysági besorolással ellátott (35 fokos előremenő vízhőmérséklet során).

Az LG által kifejlesztett kompresszor és az nagy tudású funkciók még különlegesebbé teszik a Therma V R32 Split készüléket. Az R1 kompresszor – melyet annak tudatában terveztek, hogy a kompresszor felelős a rendszer energiafogyasztásának 90 százalékáért – a Föld első „átmenő tengelyes” hibrid csavarkompresszora. Az R1 kompresszor integrálja a csavarkompresszorok és a forgó dugattyús kompresszorok legjobb elemeit a teljesítmény és a hatékonyság maximalizálása érdekében. Az LG továbbfejlesztett technológiája megszünteti a csavarkompresszor billegő mozgását, ezáltal minimálisra csökkenti a kárba veszett energiát, és növeli a rendszer megbízhatóságát. A kompresszor egy másik pozitív tulajdonsága a szélesebb, 10-135 Hz-es üzemi tartomány. A hatékonyság és a megbízhatóság mellett a modern kompresszornak betudhatóan a Therma V R32 hőszivattyú csendesebb és tartósabb is. A fűtőteljesítmény ugyancsak magasabb, ami megbízható működést nyújt akár -25 C-os külső környezeti hőmérséklet mellett is.

Az LG Therma V R32 Split rendszer másik erőssége a komfortos használat, mivel nagyon sok olyan szerepkört biztosít, amely elősegíti a masina könnyebb kezelését. Ezekből a legszámottevőbb a SmartThinQ okostelefonos alkalmazás, amellyel a felhasználó külön választhatóan akár távolról felügyelheti és vezérelheti a szerkezetet. A legtöbb rendszerfunkció bárhonnan elérhető, vagyis az alkalmazással ki lehet választani, ezenkívül meg lehet változtatni az üzemmódot, be lehet állítani a hőmérsékletet és felügyelni lehet az energiafogyasztást is. A felhasználók még „elő is melegíthetik” a szobát, mindent összevetve egy nehéz munkanap után kellemes beltéri környezet fogadja őket otthon.

„A kibővített Therma V árucikk-csoport tagjaként az LG Therma V R32 Split rendszer rendkívüli hatékonyságot és csúcsszuper energiahatékonyságot nyújt” – mondta Nagy Sándor József, az LG légkondicionáló üzletágának magyarországi értékesítési vezetője. „A legkorszerűbb technikai megoldások és a felhasználóközpontú funkciók továbbfejlesztett kombinálásával tesszük még komfortosabbá és komfortosabbá felhasználóink életét nemzetközileg.”