Már az EKG-t is figyeli a Huawei WATCH GT 3 Pro okosóra

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG használata megkapta az Európai Unió CE tanúsítványát, amely mutatja, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Mostantól a WATCH GT 3 Pro európai és magyarországi felhasználói az EKG-funkcióval elektrokardiogram mérést is végezhetnek, ezáltal kényelmesen nyomon követhetik szívritmusukat, ami hozzájárulhat a szívükkel kapcsolatos lehetőség szerinti egészségügyi kockázatok proaktív kezelésében. Mindazok, akik már rendelkeznek HUAWEI WATCH GT 3 Pro modellel itthon, az EKG szerepkört a Huawei Egészség applikációban történő szoftverfrissítéssel érhetik el.

A Huawei Vásárlói Üzletága közzétette, hogy legfrissebb okosórája, a HUAWEI WATCH GT 3 Pro megkapta a CE tanúsítványt a HUAWEI EKG applikációra. Ez azt jelenti, hogy a HUAWEI WATCH GT 3 Pro-t használó fogyasztók mostantól elektrokardiogramot (EKG) is végezhetnek az okosóra segédkezésével, mindent összevetve szolidan nyomon követhetik szívritmusukat, ami segíthet és a szívük egészségét érintő lehetőség szerinti kockázatok proaktív kezelésében. A CE tanúsítvány támogatásával a HUAWEI EKG Appja 33 európai országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált. Azoknak, akik már itthon vásároltak HUAWEI WATCH GT 3 Pro okosórát, a vállalat kéri, frissítsék a szerkezet szotfverét a HUAWEI Egészség applikációban.

A Huawei mindazonáltal felhívja a figyelmet, hogy a portéka nem minősül orvosi ezenfelül orvostechnikai eszköznek. Az EKG alkalmazás nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy kezelést, és a használata alatt szerzett adatok csak tájékoztatásként szolgálnak, és nem minősülnek orvostechnikai tárgy által hitelesített adatoknak. Bármilyen tünetet észlelésekor, vagy rosszullét során célszerű nyomban orvoshoz fordulni.

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG-érzékelő modulja, – amit arra fejlesztettek ki, hogy segítse a felhasználókat egészségi állapotuk nyomon követésében –, valós idejű elemzést kreál a felhasználók szinuszritmusáról és pitvarfibrillációjáról. Sok más valószínűsíthető egészségügyi probléma mellett az elektrokardiogram-monitorozás segíthet a felhasználóknak azonosítani a lehetőség szerinti szabálytalan szívritmusukat, amelyek kezeletlenül hagyva később komoly egészségügyi kockázatokhoz vezethetnek. A mérési folyamat mértéktartó és komfortos, mindössze 30 másodpercig kell megérinteni a gépezet oldalán található elektródát, hogy a mérés után a valós idejű eredmények megjelenjenek az óra kijelzőjén.

Ezenfelül az okosóra csúcstechnológiás fotopletizmográfiai (PPG) szenzorai lehetővé teszik az érelmeszesedés szűrését is. Ez az optikai pulzusmérő modern műszaki megoldás a fénnyel megvilágított bőr alatti erekben áramló vér sebességéből kalkulálja a pulzust.

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro új, korszerűsített elektródatechnológiája pontosabbá és érzékenyebbé teszi az elektrokardiogram jelgyűjtését. A HUAWEI TruSeen 5.0+ pulzusmérőből és az ívelt, átlátszó neokristályos hátlapon látható PVD-bevonatú elektródákból álló EKG-funkció nyolc fotoelektromos érzékelőt képes gyűrű alakzatba rakni, rögzítve a feljavított jeleket és kiszűrve az interferenciát. Ennek a fejlett állapotkövető modern műszaki megoldásnak betudhatóan a HUAWEI WATCH GT 3 Pro felhasználói 24 órán át figyelhetik pulzusukat, és azonnali, valós idejű riasztást kaphatnak, ha szívük eltér a normál ritmusától.

Széles körű egészségmonitorozás

A nemrégiben tanúsított EKG-monitorozás nem az egyetlen állapotkövető szerepkör, amellyel a HUAWEI WATCH GT 3 Pro büszkélkedhet. Az okosóra képes a felhasználók véroxigén-szintjének figyelésére, sőt még HUAWEI TruSeen 5.0+ pulzusmérővel, HUAWEI TruSleep 2.0 alvásfigyelő technológiával és stressz- és egészséges életmód-figyelő funkcióval is felszerelt.