Nagy melegben sportolj éjszaka

Rettentő nagy meleg van napközben. Sőt, még éjszaka sem enyhül jelentősen. Ilyenkor minden szervezetet jobban megvisel a legkisebb fizikai munka is. Pedig sportolásra szükség van, de akkor hogyan csináljuk?

Sokan a klimatizált konditermet választják, ami tényleg nagyon jó ötlet, de sokaknak ez nem adatott meg. Nincs a közelben ilyen. Nekem sincs, tekintve, hogy egy kis faluban lakok. Ellenben nagyon szeretek biciklizni, de a forróság sokszor visszatart, hogy kimenjek. Megoldás lehetne a szobabicikli, de azt inkább csak télen, vagy esős időben szoktam elővenni. Mi akkor a megoldás?

Az én megoldásom a késő esti kerékpározás. Ilyenkor már jelentősen alacsonyabb a hőmérséklet, ráadásul a nap sem süt. Az egyéb járművek forgalma is jelentősen csökken, így a levegő is tisztább.

A világítás persze felkapcsolom és nekiállok tekerni.

A testmozgás után jól érzem magam, de egy kicsit hűvösebb időt azért még el tudnék viselni. Ezután sokkal jobban esik az alvás is, nem érzem már annyira forrónak a hálószobát. A klímával egy kicsit rásegítve pedig kimondottan élmény a pihenés.

Mozogj, hogy fitt legyél, és használd a modern megoldásokat, hogy meglegyen a kényelmed.