Okosabb és fenntarthatóbb jövő mindennapjait mutatta be a Samsung az IFA 2022 tárlaton

Egy okosabb és fenntarthatóbb jövő mindennapjait mutatta meg az IFA közönségének a Samsung. Az ez évi tárlaton a cég a korszerűsített SmartThings szolgáltatására helyezte a hangsúlyt, nem véletlenül, mivelhogy a felhasználók előtt a márka minden termékkategóriájában új lehetőségeket nyit csatlakoztathatóság, személyre szabhatóság és fenntarthatóság kapcsán szintúgy.

Az IFA 2022-es kiállításán a Samsung prezentálta legkorszerűbb, a háztartási eszközökre, TV-kre, mobilokra és viselhető eszközökre kiterjedő technológiai fejlesztéseit. Ezek összekapcsolhatóságuk révén egy olyan ökoszisztémát hoznak létre, amely a környezetvédelem mellett, az egészségesebb életmód és a szórakoztatóbb mindennapok kialakításában nyújt patronálást.

A SmartThings megteremti az összekapcsolt élet új dimenzióját

A Samsung minden termékkategóriájában elérhetővé tette a SmartThings szolgáltatást, hogy kifogástalan felhasználói élményt biztosítson egy felülmúlhatatlan ökoszisztéma támogatásával. Ez a megoldás kínálja a fogyasztóknak, hogy a legtöbbet hozzák ki Samsung készülékeikből, akár egy harmadik fél termékéhez kapcsolódva is.

Mindez ráadásul, hogy tovább bővíti a csatlakoztathatósági lehetőségeket, még a folyamatot is egyszerűbbé teszi, míg személyre szabható felhasználói élményt nyújt az eszközhasználat mulattató oldalát is megmutatva. Ugyanakkor a SmartThings hatékonyabbá, produktívabbá és komfortosabbá is teheti a mindennapokat, ezáltal plusz időt nyerhetünk, hogy másfajta teendőinkre koncentrálhassunk.

„A fejlesztések által a Samsung SmartThings mindenre kiterjedő segédkezést nyújt az összekapcsolt mindennapokhoz.” – közölte Benjamin Braun, a Samsung Europe marketing igazgatója. „Folytatjuk a küldetésünket, hogy olyan úttörő megoldásokat nyújtsunk a felhasználóinknak, amelyek nem kizárólag megkönnyítik életüket, de új dimenziót hoznak létre a szórakozás területén is, míg bolygónk védelmében is aktívan szerepet vállalhatnak.

Segítség a fenntarthatóbb élet kialakításában

A Samsung energiahatékony márkává kíván válni az elkövetkezendő időszakokban és minél többek részére szeretné megteremteni a fenntartható otthoni élményt. Ennek érdekében a SmartThings alapú csatlakoztathatóságot és az energiahatékonyságot vegyíti háztartási eszközeiben is. A SmartThings Energia támogatásával a felhasználók környezettudatosabbá is válhatnak, a szolgáltatás hiszen figyelemmel kíséri a használati szokásokat és valós idejű adatokat mutat, amivel akár kimagaslóan csökkenthetők az energiaköltségek. 2023-ra a Samsung minden Wi-Fi kompatibilis termékén elérhetővé teszi ezt a szolgáltatás. Ezen túlmenően a Samsung a legmagasabb energiatakarékossági szabványon túl újabb 10%-os energiamegtakarítást nyújt minden háztartási készülékéhez.

A SmartThings Energia által ajánlott fenntartható megoldások igénybevételével, ezenkívül az olyan intuitív funkciók támogatásával, mint az MI (Mesterséges Intelligencia) Energia mód a felhasználók csökkenthetik az otthoni energiaköltségüket úgy, hogy a szolgáltatással kompatibilis okos konstrukciókat önvezérelten energiatakarékos üzemmódba kapcsolják.

A Bespoke MI mosógép MI Ecobubble funkciója átalakítja a mosószert aktív habbá, amelyek mindent összevetve még gyorsabban beszívódnak a ruhákba. Ezáltal ugyanolyan tisztasági szint mellett akár 70%-kal csökkenhet az energiafelhasználás. Sőt még, a MI mosási ciklus hozzájárulásával redukálható az energiapazarlás is, míg a szerepkör képes meghatározni az ideális víz- és mosószermennyiséget, ezt követően beállítja az áztatási, öblítési és a centrifugálási időt is. A mosógépek és szárítógépek digitális inverter motorjára, azonkívül a hűtőgépek digitális inverter kompresszorára 20 év garancia jár, ami a cég korábbi legmagasabb szintű garanciája, ezzel is biztosítva a vásárlókat az áruk időtállóságáról.

A fenntarthatóbb szórakozás érdekében a Samsung bevezette a Wi-Fi routerekhez hasonló eszközökből származó fény és rádiófrekvenciák hatására töltődő SolarCell távirányítót. A Samsung becslése alapján ezzel a cég hét év alatt 200 millió darabbal csökkentheti a hulladéklerakóba kerülő elemek mennyiségét. 2022-ben a Samsung szabadalmaztatja ennek gyártási licenszét annak érdekében, hogy más gyártók is fenntarthatóbbá válhassanak.

Ezenkívül, a cég az óceánokba kerülő műanyagok újrahasznosításával is hozzájárul környezetünk tisztábbá tételéhez. A kidobott halászhálók újrahasznosításából készülő anyagot olyan szerkezetek gyártásában használja fel, akárcsak a Galaxy Z Flip4, a Galaxy Z Fold4 vagy a Buds2 Pro.

2022 év végére ezáltal a Samsung több mint 50 tonnával csökkentheti az óceánokba kerülő műanyagok mennyiségét. Ugyancsak a társaság jövőbeni célkitűzései közt megjelenik, hogy különféle partnerségek révén Net Zero otthonokat hozzon létre Európa-szerte. A Q-CELLS-szel való kooperáció keretében a napenergia felhasználásának és tárolásának lehetőség szerinti módjait kutatja. Ezen felül az SMA-val, az EU vezető lakossági invertermárkájával együttesen a Samsung több napelemet csatlakoztathat ezt követően a SmartThings Energia szolgáltatással kompatibilis eszközeihez. A Samsung ugyancsak együttműködik olyan teljes körű építőipari, okosotthonokkal és elektromos autótöltők gyártásával foglalatoskodó vállalatokkal is, mint az ABB.

A testi-lelki egyensúly támogatása

A Samsung egészséges életmód iránti elkötelezettségét erősíti azon összekapcsolható készülékek széles választéka, amelyek a jóllét kialakítását támogatják. A felhasználók a SmartThings hozzájárulásával a levegőminőség szabályozásától az egészségesebb főzésen át egészen a háziállatok gondozásáig mindenki egészségéről gondoskodhatnak otthonukban.

A SmartThings Home Life egy olyan szolgáltatás, amely minden korábbi SmartThings alkalmazást egyesít: főzés, energia, ruhatisztítás, állatgondozás, levegőtisztítás és otthonunk rendben tartása. Ez kínálja a fogyasztóknak, hogy akár okostelefonjukról, bárhol-bármikor gondoskodjanak otthonukról és mindennapi teendőikről. A SmartThings viszont nem kizárólag a háztartási eszközökre terjed ki, hanem a Galaxy árucikk-csoport eszközeire is, mindent összevetve például a legmodernebb generációs Galaxy Watch5 órákra.

A Samsung forradalmi bioaktív érzékelőjének hála a Galaxy viselhető készülékek a test több aspektusát figyelik, átfogó képet adva egészségi állapotunkról akár munka vagy edzés közben is. A felhasználók ugyancsak nyomon követhetik alvásminőségüket, és személyre szabott alvási tanácsokat kaphatnak. Azonkívül, a jobb alvási környezet, azonkívül személyre szabott felhasználói impresszió megteremtéséhez a SmartThings szolgáltatáson át előre meghatározott beállítások alapján önműködően működtethető az otthoni világítás, a légkondicionáló, de akár a TV is.

Személyre szabott szórakozás és játékélmény

A vásárlók a falméretű microLED-ektől, a nagyképernyős 8K Neo QLED-eken és a Samsung OLED televíziókon át a hordozható Freestyle projektorig, produktumok széles skálájából választhatják ki a számukra leginkább kifogástalan eszközöket.

A 2022-es év újdonságai közt megjelennek a tükröződésgátló technológiával ellátott Samsung Frame TV-k, amelyek a tükröződések csökkentésének hála javítják a nézői élményt, valósághű képminőséget kínálva, fényviszonyoktól függetlenül.

A gamerek sem maradnak újdonság nélkül, számukra az Odyssey Ark nyújthat páratlanul csodálatos játékélményt, hála az 1000R ívelt monitornak, amely nem kizárólag az emberi látómezőhöz, hanem a periférikus látással érzékelt tartalmakat is jelentősen magas színvonalon jelenít meg. Az Odyssey Neo G8 a profi játékosoknak lehet egyedülálló választás, ameddig a Smart Kijelzők rugalmasságot biztosítanak azok részére, akik ugyanazt a szerkezetet kívánják használni munkára és játékra nemkülönben.

Ezen felül a közelmúltban bemutatott Galaxy Z Fold4 olyan kijelzővel büszkélkedhet, melynek mérete kihajtva megduplázódik, míg a felhasználók zsebében is elfér, ezáltal ideális választást nyújtva a gamerek részére. A Samsung összehajtható telefonjai roppant módon népszerűek, az Európában eladott volumen több mint duplája az előző évinek

Jobb élmények az együttműködésen át

A Samsung filozófiájában kulcsfontosságú szerepet tölt be a nyitottság és az kooperáció fogalma. A cég a modern műszaki megoldás és a mulattató ipar legnagyobbjaival működött már közösen, hogy speciális felhasználói élményt nyújtson vásárlóinak.

Legyen szó filmekről, játékokról vagy zenéről – a Samsung jól tudja, a szórakozási inger határtalan, mindent összevetve a fejlesztések izgalmas újításokat hozhatnak. Erre isteni példa a Samsung és a TikTok partnersége, melynek részleteiről hamar többet is megoszt a két fél, addig is biztosak lehetünk, hogy az partnerség hatással lesz a zeneiparra és minden eddiginél izgalmasabb és nyitottabb teret nyújt ezután nem kizárólag a zenészek, de a zene rajongói részére is.

A Samsung a Philips Hue-val is partnerséget kötött, hogy zenei élményeket nyújthasson Galaxy okostelefonjain és tabletjein. Mikor is a felhasználók zenét hallgatnak ezeken a készülékeken, a SmartThings zene szinkronizálásnak betudhatóan a Hue fények önvezérelten színt változtathatnak vagy elsötétülhetnek.

A SmartThings által a Samsung nem csakis az áruk összekapcsolhatóságát támogatja, hanem egyben új élményeket, egészségesebb életet, jobb szórakozási lehetőségeket és a fenntartható életstílus megteremtését is elősegíti. De ez csak a kiindulás: 300 más vállalat termékeivel és a 230 millió regisztrált SmartThings felhasználónak hála az okosabb élet lehetőségei tényleg határtalanok.