Plug-in hibrid modelleket ajánl fel képzési célokra a BMW Group Magyarország

A hazai autószerelő képzést támogató lenyűgöző indítványt hívott életre a BMW Group Magyarország. A bajor prémiumgyártó hazai képviselete négy, hiányszakmaként nyilvánított autószerelő szakképzést kínáló magyarországi intézmény részére képzési célra hasznavehető, új plug-in hibrid BMW és MINI modelleket kínált.

Az utóbbi években hangsúlyosan a hiányszakmák közé került Magyarországon az autószerelő: mérséklődött a szakoktatásokon résztvevő diákok száma és a végzettséget megszerzők közül is sokan más pályát választanak. A helyzet kezelésére több indítványt indított már a BMW Group Magyarország és 2021-ben is egy új programmal jelentkezett.

A bajor prémiumgyártó hazai képviselete a márkakereskedéseivel szoros kapcsolatban álló szakiskolák részére nyitott meg egy pályázati lehetőséget. A győztes intézményeknek a BMW Group Magyarország a márkakereskedésein át gyártásból visszamaradt modelleket, az oktatáshoz elengedhetetlen eszközöket, mitöbb a oktatók részére egy rövid képzési programot kínált. Az intézmények kifejezett kérésének megfelelően a BMW Group Magyarország a szakiskolák részére kevésbé elérhető plug-in hibrid szegmensbe tartozó modelleket vont be a programba. Az intézmények és a bajor prémiumgyártó céljai összefonódnak: a tanulókat új technológiákkal és új modellekkel szeretnék megismertetni, hogy elkötelezetté váljanak az autószerelés iránt.

Az első kedvezményezett intézmény, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium képviselői november 4-én kaphatták meg a számukra felajánlott BMW 330e xDrive (plug-in hibrid) modellt. A programban részt vevő újabb szakiskolák és plug-in hibrid modellek listája:

  • Bánki Donát Technikum: BMW 530e
  • Fáy András Technikum: BMW 330e Touring
  • Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola: MINI Cooper SE Countryman ALL4

„Ez egy újabb állomás, amivel a jövő elektromos autózására készülünk fel, ami nagyban hozzájárul a fenntartható fejlődés elősegítéséhez” – hangoztatta Rák Róbert, a BMW Group Magyarország vevőszolgálati vezetője.

„Jelentős boldogság számunkra, ha BMW legfrissebb plug-in hibrid modelljeivel támogathatjuk a különféle szakiskolák tanulóit, ezzel is hozzájárulva a jövő szakember-generációjának megszületéséhez” – hangoztatta Dombovári Éva, a BMW Group Magyarország Qualification & Retail HR key account managere.

A gépjárműk átadásában és az intézményekkel való kapcsolattartásban a BMW hivatalos márkakereskedései, a Magisz Kft., a Schneider Autóház Kft. Pécs, a Wallis Motor Duna, azonfelül a Wallis Motor Pest vesznek részt.