Szolid megoldás az ideális klimatizált környezetért

Képzeljük el, milyen lenne, ha energiahatékony és simán kezelhető megoldásokkal, villámgyorsan és szimplán teremthetnénk meg a használható beltéri, klimatizált környezetet. A MULTI V 5 változó hűtőközeg-áramú (VRF, Variable Refrigerant Flow) rendszerrel mindez már könnyűszerrel elérhető bárki részére.

Az LG Dual Sensing Control technológiáját alkalmazó VRF-megoldás jól mutatja a társaság elköteleződését az olyan továbbfejlesztett megoldások fejlesztése iránt, melyek alacsonyabb energiafogyasztás mellett maximális beltéri komfortot idéznek elő.

Az LG saját fejlesztésű technológiájával, a Dual Sensing Controllal a MULTI V 5 kiemelkedik a VRF-megoldások közül. A kettős érzékelő a kültéren és beltéren egyaránt használható hőmérséklet mellett a páratartalmat is figyeli, mindent összevetve eredményesen képes szabályozni a hűtést és a fűtést. E környezeti tényezők elemzése révén a légkondicionáló egység energiahatékonyan biztosítja a beltéri komfortot, tudniillik példának okáért az alacsony páratartalom melletti túlhűtés megelőzésével minimalizálja az energiaveszteséget.

Az LG a spanyolországi Valenciában, egy kétszintes irodaházban tesztelte és demonstrálta a Dual Sensing Control és a vállalat másfajta modernizált technológiáinak üzemét. A teszt alatt a MULTI V 5 készüléket a társaság korábbi VRF-rendszereivel hasonlították össze. Az LG két teljesen egyforma rendszert tervezett a MULTI V 5 és az elődmodell teljesítményének precíz összehasonlítására. Az egymáshoz viszonyítás eredményei kétségkívül igazolták, hogy a MULTI V 5 kiemelkedően teljesít az energiatakarékosság és megfelelő üzemeltetés kapcsán.

A Dual Sensing Control szerepkör 20,4 százalékkal csökkentette az energiafelhasználást a tesztidőszakban, amíg a 40% alatti átlagos páratartalom során ez az arány 36 százalék volt. A berendezés hőmérséklet- és páratartalom-kiértékelő technológiája révén a teszt alatt alkalom nyílt az alacsony és magas páratartalom során elengedhetetlen hőterhelés mérésére. Az eredmények alapján a MULTI V 5 magas páratartalom során csökkentette a hűtőközeg hőmérsékletét a hűtési teljesítmény növelése érdekében, miközben alacsony páratartalom során megemelte a hűtőközeg hőmérsékletét, mindent összevetve a túlhűtés elkerülésével növelte a hatásfokot.

A kettős érzékelő révén a MULTI V 5 precízen képes meghatározni az ideális beltéri környezet megteremtéséhez elengedhetetlen lépéseket. Az eszköz fő egységeinek (pl. kompresszor, ventilátor, hőcserélők) fejlesztése precízebb irányítást és hatékonyabb működést kínál. A Multi V 5 kettős érzékelőjének Comfort Cooling funkciója maximalizálja a felhasználói kényelmet, ugyanis nincs szükség a hőmérséklet és a páratartalom direkt beállításaira – a flottul és gördülékenyen funkcionáló rendszer a környezeti feltételekhez igazodva, önvezérelten szabályozza ezeket.

A MULTI V 5 stabil, környezetbarát és energiahatékony légkondicionáló-megoldást nyújt, bármilyen beltéri környezetről is legyen szó. Ennek biztosítéka az LG Dual Sensing Control technológiája, amely a cég elköteleződéséhez híven csúcsminőségű, megfelelő és gazdaságos légkondicionálást ígér a fogyasztóknak.