A tetőtér klimatizálása speciális

Bejegyzés dátuma: Szerző:

A jó, szakértő tervezés minden jó beépítés alapja. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hosszútávon megfelelően és megelégedésünkre működjön minden berendezés.

Tetőtér klimatizálása

Egy tetőtér klimatizálása során a legnagyobb gondot a megnövekedett hőterhelés és a tetőtér speciális kialakítása jelenti. A speciális kialakítás a klíma elhelyezése miatt fontos. Éppen ezért ilyen esetekben is nagyon fontos, hogy még a vásárlás előtt gondoljuk át alaposan, hogy milyen tulajdonságokkal és funkciókkal rendelkezzen az új klíma.

A tetőtér klimatizálása speciális tervezést és szaktudást igényelMennyire speciális a tetőtér?

Első körben a tetőtér kialakítását kell megfigyelnünk. Van-e elég magas függőleges oldalfal, ahova a klímát elhelyezhetjük? Ha van, akkor az oldalfali split klíma is szóba jöhet, egyéb esetekben ezt ki kell zárjuk. Kimondottan ilyen helyiségek hűtő és fűtő berendezése a padlóra állítható oldalfali split klíma. Ez első ránézésre radiátorhoz hasonlít, de a valójában kimondottan tetőterek hűtésére kifejlesztett klímatechnika megoldás.

 

Hány darab és mekkora helyiséget szeretnék hűteni?

A klímák alapvetően a teljesítményükkel mérhetőek. Minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb légmennyiséget képesek adott időn belül lehűteni. Ha ezt alulméretezzük a tervezéskor, akkor nem érjük el a kívánt hőfokot és a klíma folyamatosan üzemelni fog, ami jelentősen megnöveli a villanyszámlát. Ha túlméretezzük, akkor a klíma nem biztos, hogy megfelelően fog működni, esetleg zajosabb lesz a szükségesnél, de többet is fogyaszthat, illetve az optimálistól hűvösebb lesz a helység. Egyik sem jó, törekednünk kell az adottságoknak legmegfelelőbb technikai paraméterekkel ellátott klíma beépítésére, és bízzuk a megfelelő teljesítmény meghatározását szakemberre.
Az adottságok alatt a tetőtér szigetelését, a tetőablakok számát, nagyságát, tájolását, a belmagasságot, a használati szokásokat, a használt (hőtermelő) berendezéseket stb. értem. Ezek mindegyike képes jelentősen befolyásolni a helyiség hőmérsékletét.
A helyiségek száma, elhelyezkedés is nagyon fontos. A közös vagy éppen elválasztott légterek, a helyiségek tájolása mind-mind olyan fontos tényező, ami jelentősen befolyásolja a kiválasztandó klíma teljesítményét.

Hűtsön és fűtsön vagy elegendő csak a hűtés?

A mai klímák szinte mindegyike rendelkezik fűtő funkcióval. Nem érdemes csak hűtésre képes klímát vásárolni akkor sem, ha úgy gondoljuk, nem fogunk vele fűteni. Soha nem lehet tudni, nem-e lesz rá még is szükség. A kétféle klíma közötti árkülönbség pedig jelentéktelen..

Friss és tiszta levegő?

A különféle klímaberendezésekbe beépített funkcióknak köszönhetően a modern klímák képesek megszűrni a levegőt. Ezáltal akár baktérium- és pollenmentessé teszik a helyiség éltető elemét, ami kisgyermekek és érzékeny, allergiás emberek esetén nagyon hasznos lehet. E mellett persze a klímákat számos más funkcióval is kiegészítheti a gyártó, tájékozódjunk és válasszuk körültekintően.

Mint látható a tetőtér klimatizálása sem intézhető el egyetlen mozdulattal. Érdemes előre gondolkodni, kinézni a beltéri és kültéri klíma helyét, és amikor úgy gondoljuk, hogy már minden kérdésre tudjuk a választ, akkor keressünk egy megbízható és szakmailag elismert klímaszerelőt. Olyat, aki a beszerzéstől kezdve, kivitelezésen keresztül a karbantartásig vállalja a munkát és a felelősséget.

 


Ezt is olvassa el!
• Hogyan tisztítja a klíma a levegőt?
• Több helyiséges irodát szeretnék klimatizálni
• Mennyibe kerül egy klíma?
• Drágább vagy olcsóbb klímát válasszak?


 

Klíma ajánló

Fisher kazettás inverter klíma

A tetőtér klimatizálása megoldható Fisher kazettás klíma használatával isMasszív, nagyteljesítményű klímaberendezés elsősorban nagy légterek klimatizálásához. Az álmennyezetbe építhető berendezés négyirányú, egyenletes légáramot biztosít. A többféle légtisztító funkció pedig egészséges környezetet teremt. Négyféle modell 3,5 – 10,5 KW teljesítményig.

Fisher Summer klíma

Fisher Summer klímaA Fisher Summer klíma legfontosabb tulajdonságai közé tartozik, hogy a kiváló hűtés és fűtés mellett gondoskodik a megfelelő levegőminőségről is, illetve mindezt energia-hatékonyan, DC inverteres klíma kivitelben teszi.

Fujitsu multi inverter klíma

A tetőtér klimatizálása megoldható Fujitsu multi inverter klíma használatával isTöbb az egyben megoldás, amikor az igények szerint testre szabható a termék. Egyetlen kompakt kültéri egységhez több különféle beltéri klíma csatlakoztatható. Így jól kialakíthatóak az egyedi megoldások. Igény szerint testre szabható rendszer, kettőtől nyolc beltéri egységgel, hatféle kültéri egységgel, 4 – 14 KW-ig.

Klímát szeretnék, érdeklődöm vagy ajánlatot kérek – KLIKK IDE ►

One Reply to “A tetőtér klimatizálása speciális”

  1. albaker

    A férjemnek és nekem nagyon rossz volt a hitük, amikor mélyen belegondoltunk a pénzügyi jogászokba, hogy milyen mértékben csődöt kértünk, kevés vagy semmilyen pénzünk volt ahhoz, hogy a lányunkat emily egy kollégiumba küldjék, amit nem engedhettünk meg. Irányítjuk a fizetésnapokat (kölcsöncégeket), amelyek segítettek az olyan embereknek, mint mi, jelzáloghitel-változásokhoz. Minden cég, akivel kapcsolatba lépett, egy korábbi, 1000 dolláros és 2000 dolláros díjat akart, amit nem engedhettünk meg. Mert azt hittük, hogy nem reménykedünk abban, hogy eladjuk vagy elveszítjük otthonát a bezárásával. Aztán találkoztam egy helyi magazinnal, és a fedél egy Loan Bonding Corporation volt. A három fő lépés; 1. Ön elektronikus jelentkezést nyújt be. E-mail: albakerloanfirm@gmail.com 2. Adja meg a megfelelő azonosítási eszközt arról, hogy állampolgára személyazonosító igazolványt vagy vezetői engedélyt és bankszámlaadatait tartalmazza-e. 3. A kölcsön feldolgozása, jóváhagyása és továbbítása. A hosszú történet lerövidült, 4 százalékos fix kamattal és módosított kifizetésekkel módosították a hitelt. A diákjaiknak is megadták a lányaikat, hogy elvégezzék a kollégium teljes fizetést. Dolgoztunk Lasson kölcsönével, aki figyelmeztetett minket az egész világ fejlődéséről. minden papírmunkát, telefonhívást stb. tett. Mindent megtettek, és kapott egy kölcsönt, amit elfogadunk. Amikor elfogadom a hitel feltételeit, és elküldtem a bankom részleteit, megfizetett árat fizettem ezekért a szolgáltatásokért. Nem tudtuk volna olyan egyszerű és megfizethető árut szerezni, mint tudásunkkal az átalakulás folyamatán keresztül. Nem volt időm megköszönni, ezért KÖSZÖNÖM! Nem kérhettem volna jobb csapatot. Naprakész a refinanszírozás. A legmegfelelőbb az Ön számára, jelzáloghitel mozgatása Ha problémánk van velünk, vegye fel a kapcsolatot egy hitelintézeti társasággal. Működhetnek. Tisztelettel: Timothy és Maria Elfogadva 2017. november 22-én Columbusban, GA

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhárom − hat =