Több mint tízmilliárdot fordítanak fővárosi egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítésére

Fővárosi egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítésére csaknem 10,5 milliárd forint forrás jut a Széchenyi 2020 program keretében – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. (NFSI) a sajtó képviselőit.

Közleményükben azt írták: a projekt fővárosi egészségügyi intézmények épületeinek energetikai korszerűsítését célozza és az NFSI által vezetett konzorciumi formában valósul meg.

Részletezték: a beruházás támogatásával A főváros hét kórházának tizenkét helyszínén (Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szent Margit Kórház, Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Bajcsy-Zsilinszky Kórház ás Rendelőintézet, Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak) lesznek energetikai fejlesztések. A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban már megkezdődtek a kivitelezési munkák.

Kiemelték: a fejlesztés eredményeként az érintett kórházak biztonságosabban, korszerűbben, környezetbarátabb intézményként működhetnek tovább.

Az intézmények az Európai Unió és a magyar állam segedelemével, a Széchenyi 2020 program keretében csaknem 10,5 milliárd forint vissza nem térintendő segédkezést használnak fel, a patronálás százszázalékos – olvasható a közleményben.

mti