UV fénnyel fertőtlenítik magukat és lakóhelyünk levegőjét az LG legfrissebb klímái

Időnk legnagyobb részét beltérben töltjük, ez az arány ezenkívül a pandémia alatt lényegesen növekedett. Így is ajánlott fokozott figyelmet fordítanunk testhezálló beltéri levegőminőségre: ebben segítenek az LG legfrissebb, komplex szűrőrendszerrel ellátott, a levegő fertőtlenítésére is képes légkondicionálói.

Az LG legmodernebb ARTCOOL és Deluxe otthoni légkondicionálóiban a vegyített szűrőrendszer 5 lépésből álló légtisztítási folyamatát UVnanoTM technológiával egészítették ki. Érdemi jelentősége, hogy a berendezések ventilátora mögé UV LED fényforrások kerültek, amik UV-sugarak kibocsátásával fertőtlenítik a beáramló levegőt és elpusztítják a gépezet belsejébe jutó egyes kórokozók 99,9 százalékát Ez azt jelenti, hogy az LG új légkondicionálói eredményesen képesek nem kizárólag hűvösen, de tisztán és higiénikusan is tartani az otthonok levegőjét.

A légkondicionálók AirCare Complete SystemTM titulussal rendelkező, 360 fokos szűrőrendszerébe épített Pre-FilterTM kiszűri a nagyobb porszemeket a beáramló levegőből, az Auto-cleaning szerepkör mindazonáltal felszárítja a szerkezet belsejében esetlegesen felgyűlő nedvességet, ezzel megakadályozva a kórokozók részére kedvező környezet és a penész kialakulását. A rendszer PlasmasterTM Ionizer+ funkciója a beáramló levegőt szagtalanítja és gátolja a baktériumok megtapadását.

Releváns figyelnünk a beltéri levegő minőségére

Gyakran érezhetjük magunkat fáradtnak, dekoncentráltnak az otthoni munkavégzés esetén, ami összefüggésben lehet a beltéri levegőminőséggel, merthogy tekintélyes hatással van a közérzetünkre, teljesítőképességünkre, hosszú távon ugyanakkor akár egészségünkre is. A beltéri levegő szennyezői lehetnek akár a tisztítószerekből, berendezési tárgyakból felszabaduló illékony anyagok, de gondolhatunk a legegyszerűbb dolgokra is, példának okáért a légzés alatt keletkező szén-dioxidra vagy a lakóhelyben szálló porra.

A légkondicionálók segíthetnek a beltéri levegő minőségének javításában, viszont releváns odafigyelni a hozzáillő használatukra. Az egyik óriási kockázati tényezőt az jelenti, ha a beltéri egységben penészgombák telepednek meg. Ilyenkor a légkondicionálónk lehet a levegőbe kerülő allergének legfőbb forrása, ami különösen kellemetlen hatásokkal járhat allergiás vagy asztmás családtagjaink tekintetében. A nem pompás minőségű beltéri levegő azokra is érzékelhető hatással lehet, akik nem szenvednek ezekben a betegségekben: gyakran fejfájást, orrdugulást, torokfájdalmat vagy akár nehezebb légzést is tapasztalhatnak.

A levegő páratartalmának csökkentése révén ugyanakkor szárazabb környezetet teremthetünk lakásunkban, ami kevésbé kedvező a baktériumok részére. A készülékekbe épített szűrők mindazonáltal – rendszeres tisztítás, fertőtlenítés és adott esetben csere mellett – eredményesen képesek kiszűrni a szálló port, sőt, a legújabb beltéri egységek az átáramló levegő fertőtlenítésére is képesek.