Árulkodó jelek alvásunk minőségéről

Két végéről égeted a gyertyát, és azt gondolod, a 4 óra alvás is bőven elég? Az év végi időszak közeledtével egyre pörgősebbek a napok, és még este sem tudod letenni az elvégzendő feladatok listázását? A pihentető alvás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az igazán kardinális dolgokra koncentráljunk és hogy mentálisan és fizikálisan is helytálljunk a legaktívabb mindennapokon is.

Praktikus alvási rutin kialakításában az okoseszközök is a segítségünkre lehetnek, amelyekkel véget vethetünk az éjszakai forgolódásnak, a reggeli fáradtságnak és az ingerült nappaloknak. Összegyűjtöttük a leggyakoribb típusokat, te melyik jelből ismersz magadra?

Már ébredéskor arról álmodozol, mikor fekhetsz megint vissza az ágyba

Vannak, akik széles mosollyal az arcukon húzzák szét reggelente a függönyt, és egyesült erővel trilláznak az énekesmadarakkal, akár egy Disney hercegnő. Te ellenben egyetlen mesefigurával tudsz ilyenkor azonosulni, Hófehérke álmos törpéjével, Szundival. Az egyetlen motivációd a reggelekhez, hogy muszáj túlesni rajtuk ahhoz, hogy megint elérj az estéhez, de ameddig más egy jelentős meetinget, egy baráti találkozót, vagy legalább a reggelit várja, te csak azt, amikor végre újra visszafekhetsz az ágyadba.

A Samsung Galaxy Watch5 modernizált alváskövető technológiájának igénybevételével nyomon követheted az alvásod. A heterogén alvástípusokat jelölő 8 állati alvásszimbólum segítséget nyújt a lefekvési idő megtervezéséhez és a horkolásészleléshez ezenkívül az alvásszakaszok (ébrenlét, könnyed alvás, mély alvás, REM) alaposabb megismeréséhez és nyomon követéséhez. Ezáltal kényelmesen kitapasztalhatod, mikorra létfontosságú az ébresztőd állítanod, hogy Vidorként ébredj.

A gyakori fejfájás állandó partnered az életben

Korrekten tudod, hogy miről beszélünk: arról a tompa, sosem szűnő fájdalomról a tarkódban, mintha egy súlyos kosárlabdát kellene cipelned még a nyakadon. Nincs az az aszpirin, nincs az a kémiai vegyület, ami ezt megszüntethetné, ha a fáradtság okán hasogat a fejed, egy pihentető alvás csodákat tehet. A Samsung Galaxy Watch5-ben elérhető SmartThings automatán beállítja a szerkezethez csatlakoztatott fényeket, légkondicionáló egységeket és TV-ket, olyan előre meghatározott értékekre, amelyek ideális környezetet biztosítanak a pihentető alváshoz, ezáltal hozzájárulhat ahhoz, hogy újra fejfájás nélkül, a saját tempód diktálta ritmusban élvezd a napot.

Komoly mentális erőpróbát jelent egy bevásárlás is

A mentális kimerültség megnehezíti a koncentrációs készséget, és csökkenti a kognitív képességeidet.

A rendszeres mozgás, legyen az egy könnyed jóga, meditatív úszás vagy izzasztó box, hozzájárul ahhoz, hogy szellemileg is jobban bírd a mindennapi strapát. A Galaxy Watch5 testösszetétel-mérő funkciója pillanatképet ad a felhasználó általános egészségi állapotáról, személyre szabott edzéstervekkel nyújt támogatást az egyéni célkitűzések elérésében, azonfelül a fejlődést is szimplán nyomon követhetővé teszi. Amikor ugyanakkor eljön a pihenés ideje a készülék egy intenzív edzést követően példának okáért nem kizárólag a szívritmus értékeit mutatja, de a folyadékpótlás érdekében nyújt támogatást az ajánlott vízmennyiség meghatározásában is.

Ha a fenti tünetek alapján arra jutottál, hogy inkább fáradtan ébredsz, akkor lehet, hogy itt az ideje kicsit jobban odafigyelni az alvásodra és az alvásminőségedre. A régi szokások megváltoztatása természetesen nehéz, de egy megfelelően kiválasztott okoseszköz támogatni tud abban, hogy tudományosan megalapozott, jól követhető technikákkal javítsd az alvásodat – úgy, miképpen arra neked igazán szükséged van.

És hogy miért éri meg kipihenten kelni?

Csurig vagy energiával reggel, és a lendületed egész nap kitart

Páros lábbal rúgod le magadról a takarót, és te vagy az, aki szólsz, az ébresztőórának, hogy ideje csörögni. Munka előtt még egy kis sport is belefér, a zuhany alatt operett slágereket énekelsz és reggeli közben olyan fotókat lehetne készíteni rólad, amilyeneket csak narancslevek reklámjaiban lehet látni. Ha mindez igaz rád, akkor számodra ténylegesen pihentető az alvás.

Kiegyensúlyozott vagy, és nem okoznak gondot a mindennapi kihívások

Pompás zen hangulatban ébredsz, és sem a lekésett busz, sem egy lepattanó gomb nem tud kihozni a sodrodból. A reggeli meetingre már legalább 4 bombajó ötlettel érkezel, és nem okoz problémát sebesen átszervezni a napodat, ha azonban neked kell felvenni a gyereket az edzésről. A nap végén még bőven van erőd összedobni egy egészséges vacsorát, ezt követően kitakarítani a konyhát is, mielőtt az ágyban elolvasol még egy fejezetet aktuális kedvenc könyvedből.

A pihentető alvás voltaképpen nélkülözhetetlen szerepet tölt be a testi-lelki egyensúly elérésében, a Samsung Galaxy Watch5 mindazonáltal ebben is segítséget nyújt felhasználói részére. Az Alvás pontszámok szerepkör nyújt támogatást képet kapnunk alvásmintánkról, úgy, hogy figyeli a heterogén alvásfázisokat, az Alvástanácsadás szerepkör lehetőséget ad egy személyre szabott egy hónapos program kidolgozására, amellyel a felhasználó jobb alvási szokásokat formálhat ki, ezáltal segíthet zökkenőmentessé tenni az év végi hajtást és a legprögősebb napokat is.