Nevezetes környezetvédelmi tevékenységéért ismerték el az LG-t

Az LG Electronics bekerült a fenntarthatóság globálisan vezető vállalatait rangsoroló Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe, amely az S&P Global vállalati fenntarthatósági értékelésein alapul. Az LG-t mindemellett a Corporate Knights is a Föld 100 legfenntarthatóbb vállalata közé sorolta.

Ezekbe a nemzetközileg elismert rangsorokba az LG annak betudhatóan került be, hogy a tervezéstől és a gyártástól kezdve a csomagoláson és szállításon át a használatig és leselejtezésig csökkentette termékeinek környezetre gyakorolt hatását, ezenkívül nemzetközileg mérsékelte a tevékenységéből származó üvegház hatású gázok kibocsátását.

Az LG fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú lépéseként elkötelezte magát még, hogy 2050-re maradéktalanul áttér a megújuló energiaforrások használatára. 2019-ben megfogalmazott kötelezettségvállalása, a Zero Carbon 2030 kiadása óta az LG jó néhány indítványt indított útjára, hogy a kitűzött időpontig teljesítse vállalásait. Az LG jó úton halad afelé, hogy a 2017-es adatokhoz képest 2030-ra 50 százalékkal csökkentse a Föld eltérő pontjain megtalálható üzemeinek szén-dioxid-kibocsátását, ezzel párhuzamosan mindazonáltal bővítse a megújulóenergia-felhasználást.

A társaság fenntarthatósági kezdeményezéseit 2022-ben az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége is elismerte, mégpedig a fenntartható anyaggazdálkodást méltányló Gold Tier díj mellett a Product Champion és az Emerging Technology díjakkal. Ezeket az elismeréseket az LG olyan kezdeményezésekért érdemelte ki, mint az LG hangprojektorok életcikluson átívelő fenntarthatóságának megtervezése, az Egyesült Államokban az elmúlt év esetén keletkező 22,7 millió kg e-hulladék felelős újrahasznosításának megszervezése, vagy a fejlett, adaptív hűtőgépkompresszorok kifejlesztése. Az LG mindemellett már nyolcadik egymást követő alkalommal érdemelte ki az ENERGY STAR Év Partnere címet is.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a Föld 2500 legnagyobb vállalatát vizsgáló S&P Global fenntarthatósági rangsorának első 10 százalékát emeli ki, hosszú távú gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok alapján. A Corporate Knights által kreált The Global 100 a Föld 100 legfenntarthatóbb vállalatát rangsorolja. Ez a fenntarthatósági értékelés azt mutatja, hogy örök összefüggés van magasabb befektetői hozamok és a kulcsfontosságú környezeti, társadalmi és vállalatirányítási mutatók kapcsán elért kimagasló teljesítmény közt.