Termálvízzel fűtik ezután a BVSC-Zugló Szőnyi úti létesítményeit

Folytatódnak a koronavírus-járvány előtt megkezdett infrastrukturális fejlesztések a BVSC-Zugló sportklubnál, melynek több létesítményét rögvest termálvízzel fűtik ezt követően.

A XIV. kerületi egyesület közlése alapján a BVSC a magyar sportklubok közül elsőként használja fel fűtésre a geotermikus energiát. A közleményben az áll, hogy a Szőnyi úti sporttelepen a hévízkút fúrását befejezték és megkezdték a termálvíz elvezetését a létesítményekhez, a hő kinyerése után mindazonáltal a vizet a városligeti Széchenyi Gyógyfürdő hasznosítja ezt követően.

A klubnál nagyon sok fejlesztés zajlik, ezekből szeptemberben lezárul az asztaliteniszezők kiscsarnokának egész felújítása, ezenfelül a sportág nagycsarnoka fűtési rendszerének korszerűsítése. Még előtte, már a nyári hónapokban átadható lesz a Szőnyi úton épülő új futópálya, melyet a már épülő, műfüves labdarúgó nagypálya és a rövid időn belül épülő röplabdacsarnok közelében alakítottak ki.

A közlemény azt is jelezte, hogy a klub székházának átépítése “tulajdonképpen lezárult”, az épületben csak kisebb munkák vannak hátra, s várhatóan június végén vehetik birtokba a sportolók, mesterek és vezetők.

A Tatai úti sporttelepen a műfüves labdarúgópályák, azonfelül az egyik élőfüves játéktér már elkészült. A másik élőfüves pálya kialakításával is végezhetnek idén, és várhatóan befejezik az öltözőépület modernizálását is.

mti