Több mint 250 millió forintos beruházásba kezdett a fémhulladékgyűjtő Mavass Kft. orosházi telephelyén

Több mint 250 millió forintos beruházással fejleszti gépparkját és hajt végre energetikai és informatikai korszerűsítést a fémhulladék gyűjtéssel és szállítással foglalatoskodó Mavass Kft. orosházi telephelyén.

A társaság 203 millió forintot nyert el a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (ginop) Plusz keretéből, a támogatási intenzitás 70 százalékos.

A beruházás részeként vásároltak egy bálaforgató villával felszerelt targoncát, amely figyelemre méltóan megkönnyíti az eddig emberi munkával történő konténerek ürítését. Még egy ilyet, továbbá újabb két ipari átrakó gépet terveznek beszerezni.

A forrásból fejlesztik az informatikai rendszerüket is; sőt még napelemrendszert telepítenek, mivel a telephelyen több elektromos hajtású gép üzemel – közölték.

A társaság honlapján az olvasható, hogy a projekt befejezése idén év végén valószínű, és a beruházásnak betudhatóan bővítik a harminc fős foglalkoztatotti létszámot is.

A Mavass Kft. 2009-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonban van, öt telephellyel ellátott, az orosházi mellett kettő van Budapesten, egy Dunakeszin, egy mindazonáltal Hatvanban.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a Mavass Kft. 2020-ban 763 millió forint nettó árbevételt ért el, amit 2021-ben csaknem 1,4 milliárdra növeltek. Ez idő alatt adózott eredményük 44-ről 169 millió forintra növekedett.

mti