A Spar tovább csökkenti műanyag-felhasználását

Újabb 5,5 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását a Spar azzal, hogy több saját márkás termékére decembertől nem tesz műanyagfedelet – közölte a vállalat sajtótájékoztatóján.

A saját márkás tejtermékek közül a 450 grammos, 20 százalékos Spar tejföl és a négy eltérő ízesítésű Spar vajkrém tekintetében a kiskereskedelmi társaság – tesztjelleggel – mellőzi a műanyagfedelet. A kibontott tejtermékek minőségét a vásárlók az Interspar áruházakban megvehető, többször hasznavehető, tisztítható szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.

Az áruházlánc szeptemberben hozta nyilvánosságra, hogy egész hálózatában elérhetővé teszi a többször használatos zöldség-gyümölcs tároló tasakokat, továbbá nyár végén vezette be annak lehetőségét, hogy a vevők otthonról vitt, saját csomagolóeszközeikbe is tehetik a nem előrecsomagolt zöldség- és gyümölcstermékeket a Spar üzletekben.

A Spar korábbi közlése alapján a magyar fogyasztók évről évre környezettudatosabbak, múlt évben az üzletlánc vásárlóinak 40 százaléka már a többször használatos zacskókat és bevásárlótáskákat részesítette előnyben.

A Spar csoporthoz 570 üzlet tartozik, ezen belül a franchise hálózatnak 188 tagja van. A társaság csaknem 13 ezer dolgozót foglalkoztat.

A Spar Magyarország árbevétele előző évben 617,6 milliárd forint volt, 9,8 százalékkal több az előző évinél, a forgalom 25 százalékát a saját márkás készítmények kereskedelme adta.

mti