Egy szobát szeretnék klimatizálni!

Bejegyzés dátuma: Szerző:

Mint minden jó beruházás vagy építkezés előtt, ha klimatizálni szeretnénk, a klíma beépítése előtt is a legfontosabb az alapos tervezés. Ez garantálja, hogy az utólagos kellemetlen bosszúságokat és pénzköltést a lehető legkisebbre minimalizáljuk, és inkább a kellemes, valamint takarékos élmények kerüljenek előtérbe.

Klimatizálni szeretnék egy szobátAzt, hogy hány helyiséget szeretnénk klimatizálni, miért csak egyetlen szobába van szükségünk klíma berendezésre, annak számos oka lehet, feltételezem, hogy mindenki alaposan körbejárta a kérdést, lehetőleg beszélt vagy beszélni fog szakemberrel is a kérdést illetően.

Amikor egyetlen szoba hűtését és/vagy fűtését szeretnénk csak megoldani, aránylag egyszerű a tervezés menete. Ugyanakkor megjegyzem, hogy ez a gyorstalpaló legfeljebb kis támpontot képes nyújtani, ettől még senki nem lesz szakember, így a tervezés menetéhez is célszerű szakértő véleményét is kikérni!

Ha klimatizálni szándékozok, a tervezéskor a legfontosabb kérdések és szempontok:

Klimatizálni kívánt alapterület és belmagasság

Az alapterület, illetve a helyiség légköbmétere, ami befolyásolja a szükséges klíma teljesítményét. Minden klimatizálni kívánt 10 m2 alapterületre 1 kW hűtési teljesítményt számolunk, átlagos belmagasság (2,70 m) esetén.

Teljesítmény

A légköbméteren kívül a szükséges teljesítménybe jelentősen bele tud szólni a helyiség hőterhelése is. Ez alatt kell érteni a hőszigetelést, az ajtók és ablakok elhelyezkedését, tájolását, nagyságát, a külső árnyékoló adottságokat (fa, redőny stb.), illetve a helyiség használati szokásait (emberek száma, különféle hőtermelő berendezések, mint pl. számítógép stb.)

Elhelyezhető a kültéri vagy nem?

Fontos választási szempont, hogy a klíma kültéri egysége elhelyezhető-e a helyiségen kívül, a klimatizálni szándékozott helyiséghez közel, a szabadban vagy sem. Ezzel szorosan összefüggő kérdés, hogy a kültéri és beltéri egységet összekötő vezetékeket hogyan vezetjük, hogyan tüntetjük el, van-e lehetőség a fal vésésére vagy más megoldást kell keresni.

Mennyezet, oldalfal vagy padló?

Szintén alapvető kérdés, hogy hova kerüljön a beltéri klíma. Álmennyezet megléte esetén van lehetőség a kazettás klíma típusok beépítésére. Ennek hiányában az oldalfali megoldást lehet ajánlani, de csak olyan helyeken, ahol van függőleges oldalfal. Amennyiben ez sincs (pl. tetőtér) a padlóra állítható típus lehet a jó megoldás.

Dizájn

Fontos eleme a választásnak, hiszen éveken keresztül fogjuk nézni. Ezért sem érdemes a minőségen spórolni, mert egy megsárgult, megrepedezett műanyag vacak a falon, aligha nevezhető szép látványnak még akkor sem, ha technikailag jól végzi a munkáját.

Egyéb funkciók, kényelmi szempontok

Ebben a kategóriában nagyon változatos és sokféle a gyártók kínálata, válasszuk az igényeinkhez legjobban illeszkedő típust, de minden esetben lehetőleg a minőségi gyártó mellett döntsünk.


Ezt is olvassa el!
• Tetőteret szeretnék klimatizálni
• Több helyiséges irodát szeretnék klimatizálni
• Mennyibe kerül egy klíma?
• Lakást / házat szeretnék klimatizálni


Klíma ajánló

Fisher heat inverter klíma

Fisher heat inverter klíma kiváló megoldás lehet klimatizálni egy szobátKimondottan fűtésre optimalizált berendezés. Inverteres szabályozású A++ energia-osztályú klíma hatékony hűtő-fűtő berendezés. A beépített plazma- és ezüst-ion szűrők pedig kiválóan tisztítják a levegőt, illetve a szagtalanító szűrő a szagokat közömbösíti. Háromféle modell 2,8–5,2 KW teljesítményig.

Fujitsu LT inverter klíma

Fujitsu LT klíma kiváló megoldás lehet klimatizálni egy helyiségetA Fujitsu csúcsmodellje. Egy inverteres minőségi klíma hűtéshez, fűtéshez és a levegő tisztán tartásához. Kiszűri a levegőből a baktériumokat és a polleneket, ráadásul elképesztően csendes. Kétféle modell 2,5 és 3,5 KW teljesítménnyel.

Fujitsu multi inverter klíma

Fujitsu multi inverter klíma kiváló megoldás lehet klimatizálni egy adott légteretTöbb az egyben megoldás, amikor az igények szerint testre szabható a termék. Egyetlen kompakt kültéri egységhez több különféle beltéri klíma csatlakoztatható. Így jól kialakíthatóak az egyedi megoldások. Igény szerint testre szabható rendszer, kettőtől nyolc beltéri egységgel, hatféle kültéri egységgel, 4 – 14 KW-ig.

Klímát szeretnék, érdeklődöm vagy ajánlatot kérek – KLIKK IDE ►