Környezetbarát csomagolást kap a Samsung Lifestyle televízió szériája

A Samsung ökológiai lábnyomának újabb csökkentése érdekében mostantól Lifestyle TV sorozatának minden tagját újrahasznosítható kartonból készült csomagolással látja el.

Samsung The Serif újrahasznosíthaó csomagolás

A társaság új, környezetbarát hullámkartonból készülő öko-csomagolását alkalmazzák a The Serif, The Frame és a The Sero eszközök tekintetében, ezáltal a fogyasztóknak még egyszerűbbé válik az újrahasznosítás, mindemellett a kartondobozok alternatív felhasználására is ötletes esélyek nyílnak.

A dobozok minden oldalára pont-mátrix kerül, ezáltal a felhasználók nehézség nélkül szétszedhetik a csomagolást, amit ezáltal más célokra, példaként kisebb asztalként, vagy kisállat pihenőként is összeállíthatnak.

A csomagolás magába foglal egy útmutatót is, amely alapján a felhasználók akár lakberendezési tárgyakat gyárthatnak a dobozból. A kézikönyv a csomagoláson látható QR kód hozzájárulásával válik hozzáférhetővé.

Samsung The Serif újrahasznosítható karton

A The Serif eszközök a nappali központi elemeként funkcionálhatnak, amelyek köré a felhasználók gyakran állítanak polcokat illetve egyéb bútorokat. A tévé kartoncsomagolásából előállíthatnak akár újságtartót vagy kisebb polcokat is, amelyeken otthoni kiegészítőket és a távirányítót is tarthatják, mindent összevetve téve teljessé a szoba berendezését.

A Samsung a CES 2020 tárlat Innovációs Díját is kiérdemelte a környezetbarát csomagolás koncepciójával a hatékony anyaghasználatért.

Samsung újrahasznosítható csomagolás

A modern csomagolási megoldások bemutatására a Samsung április 6-tól az angol Dezeen életmódmagazinnal együtt indít tervezői pályázatot nemzetközileg. A két cég a csomagolásból elkészíthető legegyedibb és legpraktikusabb terveket díjazza, a legjobbak ugyanakkor bekerülnek a hivatalos kézikönyvekbe is.

„A felhasználók jobban kötődnek azokhoz a márkákhoz, amelyek hozzájuk hasonló értékekkel és szemlélettel rendelkeznek. A környezetbarát csomagolással egy olyan élményt szeretnénk nyújtani a felhasználóknak, amely az önkifejezésen át pozitív hatással van a környezetükre is” – közölte Kangwook Chun, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának alelnöke és termékstratégiai csapatának vezetője.