Nem a Szuezi-csatornán kialakult dugó, hanem az Etna kitörése okozott kiugró kén-dioxid-szennyezést

A korábbi elemzéssel ellentétben nem a Szuezi-csatornán kialakult hatnapos dugó, hanem az Etna vulkán kitörése okozott kiugró kén-dioxid-szennyezést a Földközi-tenger térségében.

Az Európai Unió Sentinel-5P műholdja észlelte a vulkánból több ezer kilométerre is eljutó gázfelhőket. Az Európai Űrhivatal (ESA) által felbocsátott szatelliten elhelyezett Tropomi spektrométer egy sor környezetszennyező anyag jelenlétét méri a légkörben, köztük a kén-dioxidét.

Az egyik ilyen gázfelhő bukkant fel a Szuezi-csatorna felett éppen a múlt hónapban történt torlódás közepette.

A megszokottnál ötször nagyobbra növekedett a levegő kén-dioxid-tartalma a csatorna földközi-tengeri oldalán. Az Airbus vállalat elemzése tévesen a hajózási problémához, a szorosban veszteglő járművek által kibocsátott gázokhoz kötötte a kén-dioxid koncentrációjának helyi megemelkedését.

Ezt az értékelést viszont most a modern információk birtokában helytelennek minősítették és visszavonták.

A Szicília keleti partjainál magasodó 3350 méteres Etna február óta aktív. Nagy mennyiségben bocsátott ki eltérő gázokat és lávát is. A szél a gázokat dél és kelet felé fújta Észak-Afrika partjai mentén. Az egyik ilyen gázfelhő március végén jött meg Egyiptom fölé, épp akkor, mikor is az Ever Given nevű konténerhajó beszorult a Szuezi-csatornába. Ez tévesztette meg az Airbus tudósait.

A Szuezi-csatornán kialakult dugó okán március 23. és 29. közt több mint 350 hajó vesztegelt a víziút bejáratánál, többségük a földközi-tengeri oldalon. Bár a fő hajtómotorokat kikapcsolták, a kiegészítő tápegységek és kazánok tovább működtek a várakozó üzemmódban.

A levegőben található kén-oxidok hozzájárulnak a légzőszervi, szív- és érrendszeri és tüdőbetegségek kialakulásához. Ha ez a kén a légkörben található vízzel egyesül, az savas esőt idéz elő, ami károsíthatja a növényeket, az erdőket és a vízi élőlényeket.

Kén-dioxid szabadul fel a hajók motorját működtető üzemanyag elégetésekor is. Az internacionális Tengerészeti Szervezet (IMO) így pillanatnyilag arra törekszik, hogy korlátozza az SO2 gázkibocsátást a környezetre és az emberi egészségre gyakorolt káros hatásai folytán.

Az IMO még az aktuális korlátozást is tovább szigorítaná, és az SO2-kibocsátást a Földközi-tenger térségében a megengedett volumen ötödére korlátozná.

mti