Kaposvár 2,6 milliárdot költ intézmények energetikai fejlesztésére

Kaposvár csaknem 2,6 milliárd forintot költ energetikai fejlesztésekre az év végéig, a beruházás kivitelezői megkötötték a szerződését a somogyi megyeszékhelyen – közölte az önkormányzat a honlapján.

A 29 intézményt, köztük iskolákat, óvodákat, önkormányzati, kulturális és sportlétesítményeket is érintő beruházás része Kaposvár 2020-ig tartó, Németh István néhai polgármesterről elnevezett, 187 milliárd forintos fejlesztési programjának.

A munkálatok keretében nyílászárókat cserélnek, szigetelnek, fűtésrendszereket korszerűsítenek, napelemeket telepítenek, és lesz, ahol akadálymentesítenek, tetejébe liftet helyeznek üzembe.

Kaposvár egyidejűleg még sohasem tudott ennyi pénzt költeni ilyen jellegű fejlesztésre – idézte az önkormányzat honlapja Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert.

A városvezető közölte még: a kivitelezés eredményeként olcsóbbá válik az érintett intézmények fenntartása, a projekt illeszkedik a somogyi megyeszékhely zöld település stratégiájába, melynek célkitűzése, hogy Kaposvár 2050-re energiafüggetlen legyen.

mti