Hogyan tisztítja a klíma a levegőt?

Bejegyzés dátuma: Szerző:

Sokaknak újdonságként hat az a tény, hogy a klíma nem csak hűt, de fűt és levegőt is tisztán tartja. Ez persze nem minden klíma sajátossága, e funkció extraként szerepel a technikai leírásban. Mégis annyira hasznos és érdekes, hogy külön is meg kell ismerkednünk vele.

A jó klíma tisztítja a levegőt

A klíma tisztítja a levegőtAz bizonyára mindenki számára egyértelmű, hogy a klíma a levegőt beszívja, lehűti (vagy felmelegíti) és kifújja. Ezzel jelentősen meg tudja változtatni a helyiség levegőjének hőmérsékletét. Az a tény, hogy a levegő a klímán keresztüláramlik, adta a levegő megszűrésének lehetőségét.

A klímában elhelyezett különféle szűrőrendszerek a legalapvetőbb „szúnyoghálótól” a legkomplikáltabb megoldásokig kényeztethetik a felhasználót. Míg a legalacsonyabb szűrőfokozat mindössze a lódarazsakat képes megfogni, addig a minőségi szűrőrendszerek akár a baktériumokat és polleneket is kivonják a levegőből. Az ilyen megoldások akár a légúti betegségben szenvedők számára is lehetővé teszik a klíma használatát bonyodalmak nélkül.

Mivel minden gyártó más és más megoldást és elnevezést használ, ezen kereteken belül nem áll módunkban mindegyiket felsorolni, de néhányat azért szeretnénk kiemelni.

Fisher Zafir Blue klímaszűrő: Meggátolja, hogy a vízcseppek összegyűljenek a klíma lamelláin, így a klíma hamar megszárad, nem enged teret az állott levegőszagot kialakító organizmusoknak.

Plazmaszűrő: Működése az elektromos töltéskülönbségen alapszik. Az aktív elektrosztatikus polarizációnak köszönhetően a levegőben található apró porszemek, de még a kellemetlen szagok vagy a cigarettafüst is kiválasztható.

Ezüst-ion szűrő: Az ezüstionok a levegőben található kórokozókkal érintkezve meggátolják azok növekedését, illetve roncsoló hatást fejtenek ki. Ennek köszönhetően a levegőben található baktériumok szinte kivétel nélkül elpusztulnak.

Mint látható a klíma ma már nem kizárólag a hűtésről szól, sokkal inkább a kényelemről és az egészséges, friss, tiszta levegőről.


Ezt is olvassa el!
• Miért van szükségem klímára?
• A klíma segít az allergia ellen?
• Miért a Fisher klíma?
• Miért a Fujitsu klíma?


Klíma ajánló

Fisher art klíma

Fisher art oldalfali split klímaAz egyedi dizájn kedvelőinek kedvenc készüléke. Sajnos már nem rendelhető, de szakembereink szerviz és karbantartás esetén készséggel állnak rendelkezésükre.

Fisher heat inverter klíma

Fisher heat inverter klímaKimondottan fűtésre optimalizált berendezés. Inverteres szabályozású A++ energia-osztályú klíma hatékony hűtő-fűtő berendezés. A beépített plazma- és ezüst-ion szűrők pedig kiválóan tisztítják a levegőt, illetve a szagtalanító szűrő a szagokat közömbösíti. Háromféle modell 2,8 – 5,2 KW teljesítményig.

Fujitsu LU inverter klíma

Fujitsu LU klímaKiváló minőségű Japán termék. Hűt, fűt és otthonának a levegőjét frissen, tisztán tartja. Működtetése gazdaságos, használata egyszerű. Elegáns dizájn és széles a működési tartomány jellemzi. Négyféle modell 2 – 4,2 KW teljesítményig.

Klímát szeretnék, érdeklődöm vagy ajánlatot kérek – KLIKK IDE ►